U Boru, Kladovu i Majdanpeku pozitivno 198 osoba 1Foto: J. B. K.

Za dvadeset dana maja broj aktivno obolelih u Boru je više nego prepolovljen.

Naime, 1. maja na teritoriji grada bilo je 298 aktivnih slučajeva virusne infekcije, a prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok”, koje je danas saopštio gradski Štab za vanredne situacije, aktivno pozitivno je 136 osoba.

Registrovana su četiri nova slučaja zaražavanja, a sedam bolesnika se oporavilo. Smanjuje se i broj kovid pozitivnih bolesnika na lečenju u Opštoj bolnici gde je na kovid odeljenjima od 21 hospitalizovanog bolesnika na virus pozitivno 19.

U kovid ambulanti juče je obavljeno osam prvih i devet kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 13 pacijenata.

U kladovskoj opštini nisu evidentirani novi slučajevi zaražavanja, a kako se od virusne infekcije oporavilo četiri bolesnika, to je broj aktivno pozitivnih pao na 30.

Podsećamo da je u ovoj opštini pre nedelju dana ukinuta vanredna situacija, a od početka epidemije korona virusom zaraženo je 1.738 osoba, do sada je izlečeno 1.635, a od posledica infekcije preminula su 73 pacijenta.

Od početka masovne imunizacije u kladovskoj opštini je dato 13.287 doza cepiva, a od 15.480 punoletnih građana obe doze vakcine protiv korona virusa primile su 5.982 osobe.

Nijedan prvi pregled nije obavljen tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja, a od 24 testirane osobe kod tri je potvrđeno prisustvo virusa.

Izlečena su četiri bolesnika, a od 32 aktivno pozitivna, šest pacijenata je zbog teže kliničke slike hospitalizovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Od početka epidemije virusom korona zaraženo je 1.398 osoba, izlečeno je 1.320, a od posledica virusne infekcije preminulo je 46 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini je od 13. Janura i početka masovne imunizacije dato preko 7.800 doza sve četiri vrste cepiva, a od 13.500 punoletnih stanovnika, revakcinisano je oko 3,5 hiljade građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari