Među brojnim javnim radovima i obukama koje se realizuju u okviru projekta „Regionalni razvoj Bora“ jeste i onaj koji se odnosi na brigu o starim osobama, a zahvaljujući kome su u Boru ugovor o javnom radu za gerontodomaćice potpisale 23 osobe. Ovaj javni rad realizovaće borsko udruženje Mozaik, a starim osobama, koje od isteka prethodnog javnog rada čekaju neophodnu pomoć, gerontodomaćice biće na raspolaganju narednih šest meseci.


Posao gerontodomaćica javnim radom dobile su i 23 osobe iz majdanpečke opštine koje su takođe potpisale ugovor za angažovanje u programu „Briga o starima“. Reč je o javnim radu čiji je izvođač borska Humana, kojim će u narednih pola godine na pomoć moći da računaju korisnici u Majdanpeku, Donjem Milanovcu, Rudnoj Glavi i Topolnici.

Na području opštine Majdanpek sličan javni rad sproveden je prošle godine i završen je 30. decembra prošle godine.

U okviru socijalno-ekonomske komponente projekta „Regionalni razvoj Bora“, Kancelarija za regionalni razvoj na području Bora i Majdanpeka organizuje i obuke za nezaposlena lica. Prema informacijama ove Kancelarije, do sada je realizovano šest obuka, u toku su dve, a u fazi pripreme su obuke za kozmetičare i kuvare kojima bi bilo obuhvaćeno 80 polaznika.

Kako se planira, u predstojećem periodu biće obuke za koje se pokazalo da ima najviše interesovanja, a to su obuke za zavarivače, knjigovodstvo, engleski jezik i informatička obuka koje bi pohađalo 330 nezaposlenih lica. Projektom obuka treba da bude obuhvaćeno 936 nezaposlenih lica u Boru i Majdanpeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari