U velikoj akciji policije juče je uhapšen Hikmet Hajrović iz Novog Pazara sa još 20 osoba, a zaplenjeno je više od 60 kilograma paracetamola i nekoliko kilograma heroina, potvrdio je juče direktor policije Milorad Veljović. Među privedenima, nezvanično se saznaje, nalazi se i Habib Kecap (47) iz Novog Pazara.



– Reč je o jednoj od jačih kriminalnih grupa koja se dugi niz godina bavi rasturanjem, nabavkom i distribucijom narkotika, pre svega heroina – rekao je juče direktor srpske policije Milorad Veljović.


Deo zaplenjenog heroina, kako se nezvanično saznaje, negde oko tri kilograma, pronađeno je juče uskladišteno u buretu u šumi u okolini Novog Pazara. Bure je bilo prekriveno lišćem. U pretresu terena učestvovali su i pripadnici kriminalističke policije i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), sa psima. Kako se procenjuje, uhapšena grupa je samo na području Beograda dosad rasturila oko 100 kilograma heroina, odnosno pet do sedam kilograma nedeljno. Za distribuciju u Beogradu policija sumnja da je odgovoran Dalibor Ristić iz Beograda.

Direktor Veljović je rekao i da se veruje da je uhapšena grupa povezana sa tri likvidacije na teritoriji Beograda. Kako se nezvanično saznaje, sa ovom grupom se povezuje i likvidacija u Borči marta ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, policija sumnja da je pronađena droga švercovana iz Turske, ustaljenim do Kosova i Metohije, a zatim do Novog Pazara i potom ka Beogradu i zemljama Zapadne Evrope. Zaplenjena je i veća količina paracetamola, koji se koristi da bi se pomešao sa čistim heroinom.

U akciji policije uhapšeno je 20 pripadnika Hajrovićevog klana iz Novog Pazara, ali i njegovih saradnika iz narko-grupe koja je rasturala heroin na beogradskom narko-tržištu, a čiji je vođa Dalibor Ristić, od ranije poznat policiji, koji je uspeo da izbegne hapšenje. Policija intenzivno traga za Ristićem.

Protiv Hajrovića je ranije pred Specijalnim sudom vođen postupak, u kome je kao saradnik zvezdarskog narko-bosa Darka Ercega bio osuđen na pet i po godina zatvora. Ercegova grupa našla se iza brave 17. marta 2007. Tada su policajci upali u kuće članova ove grupe u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru. Prilikom hapšenja članova grupe u kući Darka Ercega u beogradskom naselju Zvezdara zaplenjeno je 26,72 kilograma heroina i 2,35 kilograma kokaina. Inače, zadatak Novopazaraca, kako se navodi u optužnici, bio je da nabavljaju drogu i dostavljaju je Ercegu. U okviru te akcije bila je uhapšena i Hajrovićeva sestra, Zejnira, koja je i bivša mis Sandžaka.

Inače, Habib Kecap je rođak Nusreta Kecapa (42) koji je od ranije poznat policiji. Nusret je januara 2008. bio uhapšen na administrativnoj granici sa Kosovom sa više od 14 kilograma heroina. Inače, Nusret ima i brata Safeta, koji je svojevremeno bio jedan od najboljih drugova ubijenog Sredoja Šljukića Šljuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari