Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, pete po redu u utorak je završena predstavom „Sumnjivo lice“ u izvođenju AP „Žanka Stokić“ Veliko Gradište. Manifestaciju je otvorila predstava „Kako sam ponovo postao normalan“, u izvođenju amaterskog pozorišta „Kastelum“ iz Kostolca.

Narednih dana, na programu su bile predstave: „Narodni poslanik“ – AP „Branislav Nušić“ Malo Crniće, „Ljubav na seoski način“ – KUD „Obilić“ Krnjevo. Završne večeri tročlani žiri kojeg čini: profesor književnosti Svetlana Herman, književnik Slaviša Radovanović-Car i glumac amaterskog pozorišta „Milivoje Živanović“, Bojan Nikolić, proglasili su najbolju predstavu, glumca i reditelja. Za najbolju glumicu Pete smotre dramskih amatera Podunavlja i Pomoravlja proglašena je Katarina Gligorijević iz KUD „Obilić“ – Amatersko pozorište Krnjevo.

Najbolji glumac smotre je Mirko Jenić iz Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta, dok je najbolja predstava „Ljubav na seoski način“, KUD „Obilić“ iz Krnjeva. Ova predstava kao pobednička biće izvedena na završnoj večeri Osmih susreta varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“, krajem februara ove godine. Svake večeri tokom festivala birani su najbolji glumac i glumica, koji su nagrađeni kompletom knjiga Edicije „Braničevo“, dok je pobednički glumački par dobio po umetničku sliku dar agencije „Codex“. Opšti utisak da su pete glumačke svečanosti u čast Živke Matić do sada bile su najuspešnije – kako po kvalitetu predstava, tako i po broju posetilaca.

Smotra dramskih amatera ustanovljena je 2008. godine, u čast naše poznate glumice Živke Matić (1923-1998), rođene i umrle u Požarevcu, koja se proslavila ulogama u mnogobrojnim TV serijama, od kojih su najpoznatije „Ljubav na seoski način“ i „Građani sela Luga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari