U Domovima za smeštaj odraslih kovidom zaraženo 114 korisnika 1Foto: Pixabay/Geralt

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 114 korisnika i 47 zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa potvrđeno u Gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica, Novi Sad i Mataruška banja, kao i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Virusa ima i u domovima za stare u Leskovcu, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Beogradu, Kelebiji, Vladimirovcu, Priboju, Pančevu i Velikom Popovcu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“ i „Nada“ u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih, navedeno je u saopštenju.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 932, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 371.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite u Srbiji iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih domova 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari