U Domu zdravlja na Limanu u Novom Sadu od sledeće godine stomatološka ordinacija prilagođena osobama sa invaliditetom 1Foto: Miroslava Pudar

Prema rečima direktora Doma zdravlja Novi Sad Veselina Bojata, od sledeće godine u njihovom objektu na Limanu biće otvorena stomatološka ordinacija sa adekvatnom opremom za pružanje usluga osobama sa invaliditetom.

„Tako će pacijenti u invalidskim kolicima tu naći adekvatno mesto, projektovano i dizajnirano baš za njih. Bićemo sigurno prvi objekat zdravstvene ustanove u regionu koji će omogućiti takvu uslugu“ rekao je Bojat za Dnevnik.

Što se tiče drugih investicija, Bojat kaže da se redovno obnavlja stomatološka oprema, a nabavlja se i oprema za medicinu rada, kako bi se u još kvalitetnijim uslovima pružale usluge specijalističkih pregleda, koji su neophodni za dozvole u poslovima koji predstavljaju rizična radna mesta.

„Ne vidim razlog da u perspektivi, u jednom od velikih objekata kao što su Liman, Zmaj Ognjena Vuka ili Novo naselje, ne postoji CT skener, ako već mogu da ga poseduju privatni domovi zdravlja. Samom činjenicom da nemamo Opštu bolnicu, Dom zdravlja već radi neke stvari koje drugi ne rade, pre svega, gotovo sve one analize koje su neophodne za dalje specijalističke preglede“, nastavlja Bojat.

Kako kaže, prethodnih godina imali su oko 93 odsto pacijenata koji završe sve ono što im treba upravo u ambulanti.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari