Pravilnik o ograničenju unosa hrane prilikom ulaska u Crnu Goru počeće da se primjenjuje sredinom naredne sedmice, najavljeno je iz crnogorske Veterinarske uprave. „U naredna dva dana na svim graničnim prelazima biće postavljeni bilbordi i obavještenje o početku primjene Pravilnika.

Pravilnik o ograničenju unosa hrane prilikom ulaska u Crnu Goru počeće da se primjenjuje sredinom naredne sedmice, najavljeno je iz crnogorske Veterinarske uprave. „U naredna dva dana na svim graničnim prelazima biće postavljeni bilbordi i obavještenje o početku primjene Pravilnika. Turistima će biti dozvoljeno da unesu najviše po kilogram sušenog voća ili povrća, pet litara vode, dva litra bezalkoholnog i jedan litar alkoholnog pića. Hrana će morati i da se čuva na određenoj temperaturi u mini frižiderima.
London – Napulj rješava probleme sa nagomilanim otpadom tako što svakog dana u Hamburg pošalje kompoziciju od 56 vagona smeća, piše Tajms. List navodi da se procjenjuje da će svakodnevni željeznički transport Italiju koštati 70 miliona evra. „Hamburg preuzme i spali 200.000 tona đubreta iz Napulja“, piše Tajms. Prije deset godina Hamburg je reciklirao samo mali dio od 1,6 miliona tona đubreta, koliko su proizvodili njegovih milion i 800.000 stanovnika. Količina đubreta sada je smanjena na 1,4 miliona tona, od kojih se 600.000 tona spali a 800.000 reciklira. Njemačka trenutno ima 70 gradskih postrojenja za spaljivanje đubreta, a planira se izgradnja još 90 do 2015. godine.
Kopenhagen – Šef danske obavještajne službe (PET) Jakob Šarf upozorio je juče na mogućost napada Al kaide u Danskoj. Šarf je istakao da pripadnici danske obavještajne službe nastoje da spriječe realizaciju ovih prijetnji. „Pratimo lica i mreže u Danskoj koje predstvaljaju konkretnu prijetnju i za koje se vjeruje da imaju namjeru i sredstva da izvrše napad“, rekao je Šarf. Al Kaida je prošle sedmice preuzela odgovornost za napad automobilom bombom na Ambasadu Danske u Islamabadu u Pakistanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari