Ambasador Indije u Beogradu Adžaj Svarup i gradonačelnik Veroljub Stevanović najavili su juče manifestaciju „Dani Indije u srcu Srbije“, koja će u Kragujevcu biti održana od 8. do 11. aprila. Ambasador Svarup rekao je da će u Kragujevcu (u ovdašnjem Gradskom sajmištu), od 8. do 11.

Ambasador Indije u Beogradu Adžaj Svarup i gradonačelnik Veroljub Stevanović najavili su juče manifestaciju „Dani Indije u srcu Srbije“, koja će u Kragujevcu biti održana od 8. do 11. aprila. Ambasador Svarup rekao je da će u Kragujevcu (u ovdašnjem Gradskom sajmištu), od 8. do 11. aprila, svoje prozvode predstaviti 15 indijskih kompanija. Tokom predstojeće manifestacije ovde će biti organizovano i nekoliko okruglih stolova, na kojima će se razgovarati o unapređenju odnosa Srbije i Indije na ekonomskom, privrednom i kulturnom planu, kao i u drugim oblastima. Na o voj manisfestaciji biće organizovane i revije indijskog filma i plesa, kao i izložba o životu i delu Mahatme Gandija.
Kladovo -Najavljeno poskupljenje jestivog ulja na 145 dinara po litru, ispraznilo je rafove kladovskih prodavnica, a zbog prave jagme za ovom namirnicom tržišna inspekcija u Kladovu ograničila je kupovinu zejtina na dva litra. Kladovska kompanija „Tekijanka“ svakodnevno u svojih osam prodavnica u gradu i okolnim selima po ceni od 129 dinara u promet pušta oko hiljadu litara jestivog ulja, ali time tek delimično ublažava nestašicu. Kada je u pitanju hleb beležimo da nakon poslednjeg poskupljenja kladovski potrošači u zavisnosti od prodavnice i pekare hleb plaćaju po različitim cenama. U trgovinama „Tekijanke“ hleb je najjeftiniji, vekna težine 400 grama košta 33 dinara, dok je u ostalim trgovinama potrošači plaćaju dva dinara više.
Kladovo – U organizaciji Alijanse Srbija – Francuska u Kladovu je održano polufinalno takmičenje za frankofonu pesmu. Za pravo da 17. aprila nastupe na finalnoj večeri francuske šansone u Nišu, nadmetalo se 17 izvođača u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a najbolji su bili Sanja Nikolić i Bojana Nikolić u mlađem uzrastu i Predrag Tasić, Vesna Trailović i Katarina Tomić kao stariji pevači amateri. Ova muzička manifestacija u Kladovu se organizuje već četiri godine, a osim ovog podunavskog grada Novi Sad, Niš i Beograd domaćini su polufinalnih večeri. Inače, internacionalno takmičenje pevača šansona, uzrasta do 27 godina, ove će godine biti održano u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari