U Direkciju za Republičku imovinu predsednik Opštine Šabac Miloš Milošević potpisao je ugovor o kupovini Doma Vojske. Opština će za trospratnu zgradu kao i plac od oko pola hektara u najstrožem centru grada platiti 57 miliona dinara. Planirano je da na ovom mestu bude izgrađena najveća poslovna zgrada u Šapcu na 12.

U Direkciju za Republičku imovinu predsednik Opštine Šabac Miloš Milošević potpisao je ugovor o kupovini Doma Vojske. Opština će za trospratnu zgradu kao i plac od oko pola hektara u najstrožem centru grada platiti 57 miliona dinara. Planirano je da na ovom mestu bude izgrađena najveća poslovna zgrada u Šapcu na 12.000 kvadratnih metara.
Sredstva od kupovine Vojska će uložiti u rešavanje stambenog pitanja svog kadra. Očekuje se da će uskoro i prostoro bivše kasarne na Savi biti predmet prodaje. Vojska je to u načelu prihvatila, a na ovaj način grad bi dobio oko desetak hektara na vrlo atraktivnoj lokaciji pored Save i konačno izašao na obalu reke.
Kladovo – Protiv građana i ustanova koji ne plaćaju redovno centralno grejanje, Javno preduzeće Jedinstvo u Kladovu podnelo je Opštinskom sudu stotinak tužbi za naplatu potraživanja. Za isporučenu toplotnu energiju u gradu i naselju Brza Palanka duguje se više od 35 miliona dinara, a bolnica, osnovne škole i ostali korisnici budžetskih sredstava svrstavaju se u najveće dužnike Jedinstva.
Prema rečima direktora ovog kladovskog javnog preduzeća, velika dugovanja za grejanje otežavaju poslovanje. I pored toga, sve toplane Jedinstva dežuraće do 3. maja, iako se grejna sezona zvanično završava 15. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari