Turistička organizacija opštine Bor i Lovačko udruženje Bakar zajednički organizuju Borski sabor lovaca republičkog karaktera 22. marta, kada će se prema očekivanjima, okupiti oko 300 lovaca iz čitave Srbije. Oni će se takmičiti u lovu na lisice, kuvanju paprikaša i spremanju tradicionalnih jela.

Turistička organizacija opštine Bor i Lovačko udruženje Bakar zajednički organizuju Borski sabor lovaca republičkog karaktera 22. marta, kada će se prema očekivanjima, okupiti oko 300 lovaca iz čitave Srbije. Oni će se takmičiti u lovu na lisice, kuvanju paprikaša i spremanju tradicionalnih jela. Sastavni deo manifestacije je i izložba o lovnom i seoskom turizmu tog dela Srbije koja je postavljena u selu Oštrelj, kao i predavanja o zaštiti divljih životinja, lovu i očuvanju prirode.
Šabac – Opština Šabac prošla je kontrolnu proveru sistema menadžmenta po međunarodnom standardu ISO 900, čime je praktično potvrđeno da uslugama, organizacijom rada i efikasnošću zadovoljava visoke standarde, pre svega u interesu građana. Kontrolu je obavila nemačka ocenjivačka kuća „Tuv sud group“, koja je prošle godine izdala sertifikat, kao prvoj opštini u Srbiji. Pre pet godina za rekonstrukciju zgrade Opštine, uvođenje računarske opreme i moderne šalterske službe uloženo je 12 miliona dinara.
Kragujevac – Odbornici gradske Skupštine doneli su odluku o formiranju Biznis inovacionog centra u Kragujevcu. Centar lociran u staroj Zastavinoj ambulanti, funkcionisaće i poslovati kao deoničarsko društvo sa ograničenom odgovornoću, a njegovi osnivači su grad Kragujevac, Regionalna privredna komora, Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Udruženje privatnih preduzetnika Sloga. Biznis inovacioni centar osniva se s ciljem da podstakne razvoj privatnog preduzetništva u centru Šumadije. Posebnu podršku i pomoć centar će pružati mladim preduzetnicima oni će moći da je koriste tri godine. Nakon tog perioda, biznisom će nastaviti da se bave samostalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari