Seoska naselja borske opštine nadmetaće se međusobno i ove godine u tradicionalnim Susretima sela. Ova manifestacija sa višegodišnjom tradicijom u opštini Bor okuplja oko dve hiljade takmičara, a za Susrete sela 2008. prijavilo se deset od ukupno dvanaest sela borske komune. Od 14.

Seoska naselja borske opštine nadmetaće se međusobno i ove godine u tradicionalnim Susretima sela. Ova manifestacija sa višegodišnjom tradicijom u opštini Bor okuplja oko dve hiljade takmičara, a za Susrete sela 2008. prijavilo se deset od ukupno dvanaest sela borske komune. Od 14. marta do 4. maja, koliko traju ovogodišnji Susreti sela, seoska kulturno-umetnička društva prikazaće igre, pesme i običaje svoga kraja odnosno ovog dela istočne Srbije, a takmičari će se nadmetati u poznavanju istorije svoga kraja, kao i u narodnom višeboju. Favorit je Brestovac koji je prošle godine proglašen za najuspešnije selo Srbije, a ove će godine biti domaćin finalnog takmičenja Susreti sela Srbije.
Šabac – Prvi broj nedeljnika ŠABAČKI glasnik u četvrtak se pojavio pred čitaocima. Ovaj list osnovala je grupa od deset novinara, komjuterista i komercijalista koji su pre dva meseca napustili Glas Podrinja. Oni nisu bili zadovoljni promenom koncepcije lista i ponašanjem novih vlasnika koji su za 59 miliona dinara kupili nedeljnik koji izlazi od 1944. godine.
Prema rečima glavnog i odgovornog urednika Šabačkog glasnika Stane Munjić, list će se kritički odnositi prema stvarnosti, imati izbalansiran odnos prema političkim strankama i biće otvoren za primedbe i sugestije čitalaca. U Šapcu istog dana, četrvtkom, izlaze još dva lista – Glas Podrinja i Podrinske.
Kragujevac – Odlukom Repubičke radiodifuzne agencije radio stanica šumadijske eparhije Radio Zlatousti dobila je dozvolu za rad, saopšteno je iz eparhije. Kako se navodi u saopštenju, u svom programu Radio Zlatousti pružaće slušaocima informacije „o bogu, crkvi, pravoslavlju, religiji, kulturi, obrazovanju i zaštiti životne sredine“. Glavni i odgovorni urednik Radija Zlatousti je protojerej Milić Marković, a glavna urednica Gordana Jocić. Radio Zlatousti je sedma lokalna stanica koja je dobila frekvenciju i predstavlja deo mreže crkvenih civilnih radio stanica. Redakcija radija biće smeštena u zgradi bogoslovije u kragujevačkom naselju Aerodrom, a planirano je da emitovanje programa počne dva meseca posle dobijanja frekvencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari