U anekti lista „Glas Podrinja“ za sportistu godine izabran je kajakaš Milan Đenadić. Đenadić je bio član četverca koji je na Svetskom prvenstvu osvojio srerbnu medalju. „Glas Podrinja“ izabrao je i najbolje sportiste u ostalim kategorijama, kao i najvrednije sportske poslenike. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Rašić, RK „Metaloplastika“ koji se ponovo nalazi u vrhu, a kao sportski radnik izabran je Dragan Petrović, predsednik BK „Mačva“ koja je prvi put osvojila titulu prvaka države.

U anekti lista „Glas Podrinja“ za sportistu godine izabran je kajakaš Milan Đenadić. Đenadić je bio član četverca koji je na Svetskom prvenstvu osvojio srerbnu medalju. „Glas Podrinja“ izabrao je i najbolje sportiste u ostalim kategorijama, kao i najvrednije sportske poslenike. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Rašić, RK „Metaloplastika“ koji se ponovo nalazi u vrhu, a kao sportski radnik izabran je Dragan Petrović, predsednik BK „Mačva“ koja je prvi put osvojila titulu prvaka države. Inače i u anketama RTV „As“ i lista „Sport u Podrinju“ za najboljeg sportistu Šapca takođe je izabran Milan Đenadić.
Surdulica – Lokalna samouprava iz Surdulice na konkursu sa sredstva iz NIP prijavila je 13 projekta vrednih 308, 2 miliona dinara. Najvažniji projekti za koji se očekuje podrška vezani su za poboljšanje lokalne putne infrastrukture, vodosnadbevanje i radove na uređenju grada.
Leskovac – Od 400 kandidata prijavljenih na nedavno raspisani konkurs, Opšta bolnica u Leskovcu obezbedila je posao za 25 medicinskih sestara, koji će raditi na raznim odeljenjima ove ustanove. Planirano je da se i naredne godine zaposli jedan broj zdravstvenih radnika, pre svega medicinskih sestra, kojih na pojedinim odeljenjima ove ustanove nema dovoljno.
Šabac – U pravom zimskom ambijentu šabački mališani juče su otvorili klizalište u centru grada. Tokom narednih nekoliko meseci za školsku decu koja dolaze organizovano na nastavu fizičkog vaspitanja upotreba klizališta biće besplatna. Za odrasle cena je 100 dinara po satu klizanja a iznajmljivanje klizaljki staje 50 dinara dok su za decu su znatno popularije cene. Prvi put u istoriji grada pripremljeno je klizalište po svim svetskim standardima. Klizalište se nalazi na gradskom trgu tako da će raditi i do kasnih noćnih časova. Opština Šabac je uložila milion dinara, a sufinansijer je i beogradsko preduzeće „Gentehnik“.
Vranje – Od 1.600 članova, koliko broji OO DSS u Vranju, na izbornoj skupštini glasalo je njih 779 i za predsednika ponovo su izabrali Dejana Stanojevića, a za potpredsednika Nenada Stošića. Sa liste od 32 kandidata za članove najužeg rukovodstva izabrani su Slavko Nikolić, Miroljub Stanković, Goran Ivković, Snežana Petrunović, Srdjan Mitić, Olivera Đorđević, Vlada Jović, Predrag Mihajlović, Nebojša Zupančić, Miodrag Janjić, Dragan Stojanov, Novica Stanković i Miloš Đoković. Novo rukovodstvo DSS, kao najveći uspeh stranke u Vranju ocenilo je „zavidan nivo jedinstva svih članova“, koje će biti presudno i za uspeh na predstojećim izborima u lokalnoj zajednici. U lokalnom parlamentu DSS je u koaliciji sa SPS, SRS i G17 plus.
Vladičin Han – Ministarstvo za regionalni razvoj i ekonomiju nije odborilo projekat Javnog preduzeća „Vodovod“ iz Vladičinog Hana za čišćenje sliva Južne Morave i reke Vrle, kao i za sanaciju postojeće deponije. Ovo preduzeće kod nadležnog konkurisalo je sa projektom vrednim 15 miliona dinara. Po ugledu na neke od susednih opština u Vladičinom Hanu dali su šansu dužnicima da neizmirene račune za utrošenu vodu kompenzuju angažovanjem na čišćenju grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari