U rekonstrukciju 11 učionica, šest đačkih toaleta kao i zamenu kompletne vodovodne i elektromreže u OŠ „Vuk Karadžić“ u selu Stublu u opštini Vladičin Han biće uloženo 2,4 miliona dinara. Preko Koordinacionog tela za jug Srbije obezbeđeno je 1.475.000 dinara, dok je ostatak sredstava iz Programa razvoja i oporavka opština juga Srbije MIR2.

U rekonstrukciju 11 učionica, šest đačkih toaleta kao i zamenu kompletne vodovodne i elektromreže u OŠ „Vuk Karadžić“ u selu Stublu u opštini Vladičin Han biće uloženo 2,4 miliona dinara. Preko Koordinacionog tela za jug Srbije obezbeđeno je 1.475.000 dinara, dok je ostatak sredstava iz Programa razvoja i oporavka opština juga Srbije MIR2. „Naša škola je stara 110 godina i dosad nismo imali značajnija ulaganja u njenu rekonstrukciju, tako da će škola u martu kada će svi radovi biti završeni dobiti sasvim novi izgled“, rekla je za Danas Danijela Mitić, direktorica ove obrazovne ustanove. Ovo je četvrti strateški program koji se uz participaciju Programa MIR2 kancelarije UNDP za južnu Srbiju realizuje u opštini Vladičin Han u koju je dosad investirano oko 18 miliona dinara uz participaciju državnih fondova.
Kragujevac – U Kragujevcu će sutra biti organizovan prvi Sajam zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Na Sajmu će, prema zvaničnoj najavi, učestvovati 17 poslodavaca i dva udruženja, a očekuje se da će ovdašnju halu „Jezero“, u kojoj se organizuje ova sajamska manifestacija, sutra posetiti više stotina osoba s invaliditetom.
Član ovdašnjeg Gradskog veća Milan Stošić, koji je i predsednik Nacionalne organizacije osoba s invaliditetom, rekao je juče da u Kragujevcu živi oko 13.000 invalida, te da je 1.200 njih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Direktorka kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Ljiljana Petrović kaže da su prošle godine u centru Šumadije posao dobile 74 osobe s invaliditetom. Ove godine, prema njenim rečima, za zapošljavanje invalida biće izdvojeno više novca no lane.
U okviru sutrašnjeg sajma biće organizovan i okrugli sto na temu „Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom“, u čijem će radu učestvovati predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalne službe za zapošljavanje, udruženja invalida, ovdašnje lokalne samouprave i poslodavci.
Prvi Sajam zapošljavanja invalida u Kragujevcu organizuje Udruženje invalidnih preduzeća Srbije, uz finansijsku podršku Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari