Mališani i mladi iz Udruženja slepih i slabovidih u Zrenjaninu pred božićne praznike darivani su svečarskim poklonima, a akciju su pomogli opština Zrenjanin i privrednici.
– Protekla godina je bila uspešna za naše udruženje, zaposlili smo dosta članova, proširili fond biblioteke i postigli značajne uspehe na sportskim takmičenjima.

Mališani i mladi iz Udruženja slepih i slabovidih u Zrenjaninu pred božićne praznike darivani su svečarskim poklonima, a akciju su pomogli opština Zrenjanin i privrednici.
– Protekla godina je bila uspešna za naše udruženje, zaposlili smo dosta članova, proširili fond biblioteke i postigli značajne uspehe na sportskim takmičenjima. Ove godine pripremamo obeležavanje 60 godina rada organizacije, koja je najstarija u Vojvodini i okuplja 220 članova – objašnjava Vladimir Panin, predsednik Udruženja slepih i slabovidih Banata.
Pančevo – U Pančevu od prošle nedelje postoji Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Ona se nalazi na sedmom spratu u zgradi opštine, a vodiće je Marina Kahrić-Lazić. Osnovni posao biće izrada baze podataka o slobodnim kapacitetima za potencijalne investicije u ovoj opštini. Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj će delovati u okviru Sekretarijata za privredu i privatno preduzetništvo, a činiće ga četvoro zaposlenih s odgovarajućom stručnom spremom i profesionalnim iskustvom. Oni su dosad završili metodologiju za prikupljanje podataka o parcelama i objektima u privatnom i kombinovanom vlasništvu i uneli u kompjutersku evidenciju oko sto pregleda praznih parcela, kao i parcela s objektima.
Sombor – Predsednik opštine Sombor dr Jovan Slavković darivao je, u ime opštine, 15.000 dinara Eleonori Šalamo, prvoj bebi koja je rođena u somborskom porodilištu u ovoj godini. Malu Eleonoru rodila je dvadesetdvogodišnja Ines Šalamo iz Sombora 1. januara u popodnevnim satima. U prva tri dana ove godine u somborskoj opštini rođeno je devet beba – sedam dečaka i dve devojčice.
Pančevo – U pančevačkom porodilištu prvog dana nove 2008. godine rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka. Prvu bebu, devojčicu Nikolinu, rodila je u 2 sata i 50 minuta Pančevka Sofija Zeng. Predsednik Opštine Pančevo Srđan Miković 1. januara je posetio porodilište i darivao prvorođenu bebu. U pola deset 1. januara prepodne Ivana Kiš rodila je drugu pančevačku bebu, dečaka Marka, kojeg je takođe posetio predsednik Miković i uručio prigodne poklone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari