Predstavnici čajetinske opštine, Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj i užičkog preduzeća Jedinstvo potpisali su ugovor o izgradnji vodovoda Mačkat – Bela Zemlja. Vrednost ugovora je 68 miliona dinara.
Taj projekat je jedan od najvažnijih za čajetinsku opštinu, sa kojim je ona konkurisala i dobila sredstva iz NIP.

Predstavnici čajetinske opštine, Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj i užičkog preduzeća Jedinstvo potpisali su ugovor o izgradnji vodovoda Mačkat – Bela Zemlja. Vrednost ugovora je 68 miliona dinara.
Taj projekat je jedan od najvažnijih za čajetinsku opštinu, sa kojim je ona konkurisala i dobila sredstva iz NIP. Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj uplatilo je opštini 20 miliona dinara, a ostatak, kako je saopštila Informativna služba ove opštine, biće naknadno uplaćen.
Tenderom je za izvođača radova odabrano užičko preduzeće Jedinstvo, tokom naredne sedmice počeće pripreme za gradnju, a potom i radovi. Rok za njihov završetak je šezdeset dana.
Šabac – Danas se u Šapcu, u hali sportova Zorka, održava peti memorijal Živorad Rajšić Rajša, u čast prerano preminulog i jednog od najboljih šabačkih boksera svih vremena. Rajšić je bio vicešampion države u vreme neprikosnovenog Mata Parlova a čitav svoj sportski vek proveo je u redovima BK Mačve. Na memorijalu će se sastati juniorske reprezentacije Srbije i Bugarske. Kao gosti pojaviće se osvajači medalja sa olimpijada i evropskih i svetskih prvenstava Zvonko Vujin i Marjan Beneš. Organizatori memorijala su porodica Rajšić, Bokserski savez Srbije a pokrovitelj je Opštine Šabac.
Majdanpek – U majdanpečkoj opštini u septembru se u proseku zarađivalo 23.137 dinara što je za par hiljada manje od republičkog i za dodatnih oko hiljadu i po od proseka u Borskom okrugu. Zarade u ovoj komuni su, kažu statistički podaci, i najniže u Borskom okrugu. Najniži prosek u Okrugu imaju i zaposleni u vanprivredi koji su proseku zarađivali 27.011 dinara, dok je u privredi prosečno isplaćena zarada 22.119 dinara. U Borskom okrugu niži prosek od majdanpečke ima jedino privreda opštine Negotin.
Kragujevac – U kragujevačkom Gradskom sajmištu Šumadija sajam, od 29. do 31. oktobra, biće organizovan sajam City expo. Na ovoj sajamskoj manifestaciji nastupiće 34 komunalne firme iz Srbije, koje će, u hali jedan i ispred nje, predstaviti svoje potencijale i razvojne programe.
Organizator ove sajamske manifestacije je Šumadija sajam, a njeni pokrovitelji su gradska uprava i Regionalna privredna komora Šumadije i Pomoravlja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari