Jedna starica ubijena, druga poveđena Subotica – U ulici Pačirski put broj 39 juče je pronađeno beživotno telo sedamdesetjednogodišnje Olge Kerekeš, dok je trinaest godina starija njena sestra Julka Petrović nađena teško povređena. Ona je pretrpela ozbiljne povrede glave i ekstremiteta i odmah je prebačena na odeljenje reanimiacije subotičke bolnice. Istrazni sudija Okružnog suda u […]

Jedna starica ubijena, druga poveđena

Subotica – U ulici Pačirski put broj 39 juče je pronađeno beživotno telo sedamdesetjednogodišnje Olge Kerekeš, dok je trinaest godina starija njena sestra Julka Petrović nađena teško povređena. Ona je pretrpela ozbiljne povrede glave i ekstremiteta i odmah je prebačena na odeljenje reanimiacije subotičke bolnice.

Istrazni sudija Okružnog suda u Subotici je izvršio uviđaj na licu mesta, ali za sada okolnosti, motivi, kao ni počinilac ili počinioci ovog krivičnog dela za sada nisu poznati. Nezvanično se može čuti da bi pozadina ovog zločina moglo biti koristoljublje, jer je Olga Kerekeš prethodnih dana prodala staru kuću, za tri hiljade evra. Međutim, potvrde o tome da li su nestale neke dragocenosti ili novac iz kuće od nadležnih nisu se mogle dobiti.

V.L.

Sekli bager kao otpad

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačka policija je odredila zadržavanje Branislavu S. (31) i Nedeljku V. (51) koji su osumnjičeni za krivično delo teške krađe jer su, zajedno sa Mladenom A. (24), u dvorištu salaša kod Laćarka aparatom za sečenje metala isekli kran i šasiju bagera u nameri da isečene delove prodaju u staro gvožđe. Tako su načinili štetu koja je procenjena na 1,5 milion dinara. Posle saslušanja, istražni sudija Opštinskog suda u Sremskoj Mitrovici je Branislava S. i Nedeljka V. pustio da se brane sa slobode.

J. Z.

Priveden osumnjičeni za ubistvo majke

Bor – Borska policija uhapsila je Dragana S. (30) iz Bučja kod Bora, zbog sumnje da je ubio svoju majku Dobricu S. (51) ispred porodične kuće u tom selu. Policijska uprava u Boru saopštila je da je Dragan S. uhapšen juče i da mu je istražni sudija nakon saslušanja odredio pritvor. U policiji je agenciji Beta rečeno da je na mestu zločina pronađena motika kojom je Dragan S. najverovatnije razbio glavu svojoj majci. Detalji ubistva biće poznati nakon obdukcije tela, kazali su u policiji. Prema rečima meštana Bučja, telo žene na travnjaku nedaleko od kuće pronašao je njen drugi sin, nastanjen u Boru, koji je došao da proveri zbog čega se niko ne javlja na telefon. Za sada nisu poznati motivi ovog ubistva. Kako je Beti potvrđeno u Zdravstvenom centru u Boru, Dragan S. se pre desetak godina lečio na odeljenju borske neuropsihijatrije, ali se nakon toga više nije javljao svom lekaru.

Beta

Ribe u jezeru kod Vranja uginule zbog nedostatka kiseonika

Vranje – Član Gradskog veća iz Vranja zadužen za ekologiju Nela Cvetković izjavila je juče da je 1,6 tona ribe „tolstobik“ u Aleksandrovačkom jezeru, koje se nalazi na 15 kilometara od Vranja, uginulo zbog nedostatka kiseonika. Prema njenim rečima „prva pomoć“ za preostale ribe u Aleksandrovačkom jezeru biće ubacivanje kiseonika u jezero uz pomoć kompresora, kao i uklanjanje većeg dela trave.

Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari