Grupa aktivista Srpskog narodnog pokreta 1389 juče je u centru Beograda, na Trgu Republike kod Ruskog cara, bez većeg uspeha delila plakate „Sigurna kuća za Ratka Mladića“. Plakati su, kako je objašnjeno, namenjeni „građanima koji žele da ih istaknu na svoj stan ili kuću i tako pomognu u skrivanju srpskog heroja generala Ratka Mladića“.

Grupa aktivista Srpskog narodnog pokreta 1389 juče je u centru Beograda, na Trgu Republike kod Ruskog cara, bez većeg uspeha delila plakate „Sigurna kuća za Ratka Mladića“. Plakati su, kako je objašnjeno, namenjeni „građanima koji žele da ih istaknu na svoj stan ili kuću i tako pomognu u skrivanju srpskog heroja generala Ratka Mladića“. Aktivisti ovog pokreta su delili i plakate „Bulevar Ratka Mladića“ i nalepnice „Bilo je, jeste i biće Srpsko“, što je aluzija na Kosovo.
Beograd – Suđenje osmorici srpskih policajaca za ratni zločin nad albanskim civilima u Suvoj Reci na Kosovu, koje se danas nastavlja, najverovatnije će biti vraćeno na početak zbog promene u sastavu sudskog veća. Sudija Gordana Božilović Petrović odlukom predsednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Važića nije više član tročlanog veća koje postupa u tom predmetu. Prema Zakonu o krivičnom postupku, u tom slučaju suđenje bi trebalo da se vrati na početak, čitanjem optužnice i izjašnjavanjem optuženih. Sudsko veće, prema odredbama zakona može odlučiti da se svedoci ne saslušavaju ponovo već da se pročitaju iskazi dati na ranijem glavnom pretresu. Za naređivanje i izvršenje zločina ubistva članova porodice Beriša, 26. marta 1999. godine optuženi su tadašnji komandant PJP „Niški odred“ Radoslav Mitrović, komandir policije u Suvoj Reci Radojko Repanović, njegov pomoćnik Nenad Jovanović, policajci iz Suve Reke Slađan Čukarić, Miroslav Petković, Zoran Petković, Ramiz Papić i pripadnik Resora državne bezbednosti Milorad Nišavić. Na početku suđenja 2. oktobra prošle godine svi optuženi odbacili su navode optužnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari