Policijski službenici PU Sremska Mitrovica odredili su zadržavanje do 48 sati Borisu T. (24) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, zbog sumnje da je Miroslavu M. (18) iz Kuzmina naneo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Boris T. je osumnjičen iz za lako povređivanje Danijela B.

Policijski službenici PU Sremska Mitrovica odredili su zadržavanje do 48 sati Borisu T. (24) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, zbog sumnje da je Miroslavu M. (18) iz Kuzmina naneo teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Boris T. je osumnjičen iz za lako povređivanje Danijela B.(23) iz Laćarka, kao i Lj.V. (16) iz Kuzmina. Preksinoć, nakon verbalnog i fizičkog sukoba više učesnika na jednom parkingu u Kuzminu, osumnjičeni je zadao nožem tri ubodne rane Miroslavu M. od kojih je on dan posle preminuo u sremskomitrovačkoj bolnici. Boris T. je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Sremskoj Mitrovici, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.
Kosovska Mitrovica – Kuća interno raseljenog Srbina Đorđa Tanića, koji od martovskog nasilja 2004. živi u severnom delu Kosovske Mitrovice, izgorela je juče u selu Svinjare, a u incidentu nije bilo povređenih. Portparol Kosovske policijske službe severnog dela Mitrovice Besim Hoti rekao je agenciji Beta da je požar izbio na krovu kuće u kojoj nije bilo nikoga. Dodao je da uzrok požara nije poznat.
Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković ocenio je danas da je paljenje srpske kuće u Svinjaru teroristički akt čiji je cilj obeshrabrivanje srpskog i nealbanskog stanovništva da se vrate na svoja ognjišta. Proroković je u izjavi za agenciju Beta naglasio da ovakvu vrstu terorističkih dela treba hitno ispitati i odgovorne privesti licu pravde.
Kragujevac – U saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče oko 13.30 sati dogodila u Kniću, na magistralnom putu Kragujevac – Mrčajevci, poginuo je Dragan Milenković (54) iz Kragujevca, dok je Mileta Milivojević (48), takođe iz Kragujevca, lakše povređen. Policijska uprava u Kragujevcu saopštava da je, upravljajući „zastavom 1o1“ prema Mrčajevcima, Milenković u neposrednoj blizini Gružanskog jezera, zbog neprilagođene brzine prešao na levu stranu puta i naleteo na teretno vozilo „mercedes“ beogradske registracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari