Goran Popović (26) iz Niša utopio se u Ohridskom jezeru, saopštilo je Ministarstvo za inostrane poslove Makedonije. Telo mladića u vodi jezera kod kompleksa sveti Naum primetio je član posade broda „Galeb“. Na mesto nesreće pozvani su policija i istražni sudija. Goran Popović je bio na godišnjem odmoru na Ohridu.

Goran Popović (26) iz Niša utopio se u Ohridskom jezeru, saopštilo je Ministarstvo za inostrane poslove Makedonije. Telo mladića u vodi jezera kod kompleksa sveti Naum primetio je član posade broda „Galeb“. Na mesto nesreće pozvani su policija i istražni sudija. Goran Popović je bio na godišnjem odmoru na Ohridu. Njegovo telo predato je na obdukciju.
Hongkong – Jedan stanovnik Hongkonga platio je 40.000 honkonških dolara (3.700 evra) kako bi na svoj automobil mogao da stavi registarske tablice s imenom filmske kung fu zvezde Brusa Lija. „Dok sam studirao u Engleskoj stranci su znali samo za dvojicu Kineza. Jedan je Brus Li, drugi je predsednik Mao. Možete da zamislite koliko je Brus Li veliki, koliki je uticaj imao na Kineze, sve do danas“, rekao je taj kupac za honkonšku kablovsku TV. „On je nezamenljiv“, dodao je on. Pored tablica s imenom Brusa Lija, na današnjoj aukciji u odseku za saobraćaj Hongkonga bile su ponuđene tablice i s imenima drugih slavnih ličnosti. Brus Li koji je umro 1973. godine u 32. godini rođen je u San Francisku, SAD, a odrastao u Hongkongu gde se proslavio kao glumac. Li je bio zvezda akcionih filmova u ulozi junaka koji su branili Kineze i radničku klasu od nasilnika i ugnjetača.
Kolkata – Desetine banana koje je pod prinudom pojeo kradljivac u Indiji koji je progutao zlatnu ogrlicu nisu imale željeni učinak, ali se kao odličan purgativ pokazalo jako začinjeno jelo od piletine i pirinča. Šeik Mohsin (35) u petak je u Kolkati (nekadašnjoj Kalkuti) oteo jednoj ženi ogrlicu vrednu 45.000 rupija (više od 1.000 dolara), a kada su ga policajci opkolili progutao ju je. Predstavnici zakona su ga tada prisilili da u roku od nekoliko sati pojede 40 banana u nadi da će one delovati kao sredstvo za čišćenje. Mohsin je proveo neugodnu noć u zatvoru, ali policajci nisu dočekali da se ogrlica pojavi prirodnim putem. Policija je potom saopštila da je bogatiji obrok dao očekivani rezultat. „Banane su odlično pokazale u jednom ranijem slučaju, pre nekoliko meseci, ali je Mohsin očito tvrd orah’“, izjavio je Rojtersu jedan veoma impresionirani pozornik. Rojters-

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari