Osuđeni tinejdžeri za zločine iz mržnjeMoskva – Sud u Rusiji osudio je juče 13 tinejdžera na kazne zatvora od četiri i po do 10 godina zbog krivičnih dela počinjenih iz mržnje na etničkoj osnovi. Tinejdžerska grupa odgovorna je za seriju fizičkih napada kao i za ubistvo poznatog ruskog šahiste Sergeja Nikolajeva oktobra 2007. godine. Ono […]

Osuđeni tinejdžeri za zločine iz mržnje

Moskva – Sud u Rusiji osudio je juče 13 tinejdžera na kazne zatvora od četiri i po do 10 godina zbog krivičnih dela počinjenih iz mržnje na etničkoj osnovi. Tinejdžerska grupa odgovorna je za seriju fizičkih napada kao i za ubistvo poznatog ruskog šahiste Sergeja Nikolajeva oktobra 2007. godine. Ono što je posebno zaprepastilo rusku javnost je da je neko od tinejdžera snimio ubistvo. Taj snimak se posle prikazivao na brojnim ruskim televizijama i internet sajtovima. Beta

Pljačkao preteći upaljenom bakljom

Novi Sad – Novosadska policija uhapsila je juče Sašu K. (19) iz tog grada koji je opljačkao grupu mladih preteći im upaljenom bakljom. Kako se navodi u saopštenju, on je prekjuče ujutru sa još jednom, za sada neidentifikovanom osobom, na uglu Radničke i Sutjeske ulice prišao grupi momaka i devojaka koji su se vraćali iz noćnog izlaska i tražio od njih novac preteći da će ih u suprotnom „spržiti bakljom“. Iako je dobio više hiljada dinara, tokom rasprave jednog je opekao po ruci. Policija je navela i da mu se nakon toga pridružila grupa od petnaestak mladića koji su pretukli žrtve napada. Beta

Beba nepovređena u sudaru kod Orlovače

Valjevo – Novorođenče, koje je sanitetom valjevskog Zdravstvenog centra prevoženo u Institut za neonatologiju u Beogradu, nepovređeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju uveče na Ibarskoj magistrali kod Orlovače. Kako je juče saopštio valjevski Zdravstveni centar, nezgoda se dogodila preksinoć, a novorođenče u „transportnom inkubatoru nije imalo bilo kakve posledice“. Medicinska sestra Svetlana Andrić, koja se takođe nalazila u vozilu, je nakon pregleda u beogradskom Urgentnom centru prebačena na Odeljenje poluintenzivne nege ortopedije valjevske bolnice zbog povreda ekstremiteta. Vozač saniteta Zoran Marjanović ima lakše povrede glave i nalazi se na kućnom lečenju, dok je teže povređen vozač putničkog automobila koji se sudario sa valjevskim sanitetom. „Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do tog udesa, a Uprava valjevskog Zdravstvenog centra žali zbog incidenta“, takođe stoji u saopštenju PR službe te zdravstvene ustanove.

Beta

Prevaranti pred sudijom

Beograd – Beogradska policija je istražnom sudiji privela Mustafu N. iz Novog Pazara i Zorana A. iz Beograda pod sumnjom da su izvršili više krivičnih dela prevare i više preduzeća oštetili za oko 13 miliona dinara. Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo juče da su se osumnjičeni lažno predstavljhali kao direktor i komercijalni direktor jednog preduzeća iz Beograda. Oni su, kako je navedeno u saopštenju koristili poslovnu dokumentacijom tog preduzeća.

R. D.

Ubistvo u Bečeju

Novi Sad – Lajoš H. (1957) iz Bečeja uhapšen je zbog onsovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva. Policija ga tereti da je 20. septembra oko 17 časova u Bečeju, u Ulici Feketa Mašaća, nakon kraće svađe, ispalio jedan hitac iz pištolja u Arpada H. (1961) iz Bečeja, koji je od rane na grudima preminuo na licu mesta. Lajoh H. je posle ubistva pozvao policiju i sačekao njihov dolazak.

R. B.

Pokušao ubistvo motornom testerom

Novi Sad – Novosadska policija uhapsila je Janoša Š. (1954) iz Novog Sada zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, on je 20. septembra oko 12 časova u ulici Heroja Pinkija, nakon kraće svađe sa Peterom Š. (1952) oko stabla oraha, koji se nalazi preko puta zajedničke kuće, motornom testerom naneo povrede Peteru u predelu vrata, levog ramena i šaka. Povređeni Peter Š. je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

R. B.

Uhapšeni razbojnici „bakljaši“

Novi Sad – Novosadska policija uhapsila je Sašu K. (1989) iz Novog Sada zbog razbojništa. Kako je saopštila policija on je 21. septembra oko 1.45 na uglu Radničke i Sutjeske ulice prišao Aleksandru R., Mladenu S.. Biljani S. i Milovanu J. i zatražio novac, zapretivši da će ih u protivnom spržiti bakljom. On je zapalio baklju i nasrnuo na Mladena S. nanevši mu opekotine po ruci, a u tom trenutku na žrtve je nasrnulo još petnaestak lica koji su oštećenima zadali više udaraca. Pri tom su Milovana J. teško povredili nanevši mu prelom potkolenice leve noge, dok je Mladen S. zadobio lakše povrede.

R. B.

U Izmiru umrlo 13 beba

Ankara, 22. septembra 2008. – Najmanje 13 novorođenčadi umrlo je u poslednja 24 časa u državnoj bolnici u Izmiru, na zapadu Turske, rekao je juče direktor te bolnice.

– Broj preminulih beba je 13 – rekao je turskoj agenciji Anadolija direktor bolnice u Izmiru. On je dodao da je određen lekarski tim koji će utvrditi uzrok smrti beba. Prema pisanju štampe, uzrok smrti je infekcija.

Beta-AFP

Zaplenjene tri tone kokaina

Meksiko – Ratna Mornarica Meksika je saopštila da je zaplenila više od tri tone kokaina na ribarskom brodu nedaleko od pacifičke obale. Šest pritvorenih članova posade je pod istragom, osumnjičeno za umešanost u organizovani kriminal. Brod je presretnut još u sredu, a 3.100 paketa droge je nađeno u rezervoaru za vodu.

Beta-AP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari