Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je juče da je predlog glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da osuđenici izdržavaju kaznu u zemljama čiji su državljani preuranjen. FHP u saopštenju navodi da se klima u državama bivše Jugoslavije u procesuiranju ratnih zločina izmenila u pozitivnom smislu, ali da se zaboravlja da su Ratko Mladić i drugi haški optuženici i osuđenici „u značajnom delu srpske javnosti viđeni kao heroji i žrtve međunarodne nepravde“, naveo je FHP.

Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je juče da je predlog glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da osuđenici izdržavaju kaznu u zemljama čiji su državljani preuranjen. FHP u saopštenju navodi da se klima u državama bivše Jugoslavije u procesuiranju ratnih zločina izmenila u pozitivnom smislu, ali da se zaboravlja da su Ratko Mladić i drugi haški optuženici i osuđenici „u značajnom delu srpske javnosti viđeni kao heroji i žrtve međunarodne nepravde“, naveo je FHP. Ta nevladina organizacija ističe da oni imaju podršku u institucijama, u koje spadaju i zatvori, i podseća na nedavno bekstvo Radovana Stankovića iz zatvora u Foči.
Beograd – Vrhovni sud Srbije odbacio je, kao nedozvoljenu, tužbu Kriket radija kojom je taj radio tražio poništavanje konkursa za izdavanje dozvola za emitovanje radio programa za region grada Beograda, saopšteno je juče. U obrazloženju odluke Vrhovnog suda se navodi da javni konkurs nije upravni akt, jer njime nije rešavano o određenom pravu ili obavezi tužioca.
Zakonitost sprovedenog postupka izdavanja dozvola za emitovanje programa može se ispitivati samo u okviru ispitivanja zakonitosti odluke donete na konkursu, navodi se u obrazloženju odluke Vrhovnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari