Nepoznati napadač ranio je juče ujutro iz vatrenog oružja nekadašnjeg funkcionera Liberala Srbije iz Jagodine Dragana Sofronijevića (50) koji je operisan i van životne opasnosti je. Kako je novinarima rečeno u jagodinskoj policiji incident se dogodio oko 7.30 ispred kuće Sofronijevića.

Nepoznati napadač ranio je juče ujutro iz vatrenog oružja nekadašnjeg funkcionera Liberala Srbije iz Jagodine Dragana Sofronijevića (50) koji je operisan i van životne opasnosti je. Kako je novinarima rečeno u jagodinskoj policiji incident se dogodio oko 7.30 ispred kuće Sofronijevića. Policija intenzivno traga za napadačem. Dragan Sofronijević jedan je od nekadašnjih funkcionera DOS-a u Jagodini. Posle oktobarskih promena 2000. godine bio je predsednik jagodinskog odbora Liberala Srbije, kao i član rukovodstva opštine. Kasnije je smenjen s funkcija.
Požarevac – U Okružnom sudu u Požarevcu juče je odložen glavni pretres na suđenju policajcu Nenadu Cimbaljeviću, optuženom za ubistvo supružnika Mire i Dragana Đurića 9. februara. Pretres je odložen jer je sudijama porotnicima mandat istekao 2. jula, a Skupština Srbije do sada nije imenovala nove. U ranijem iskazu pred sudom Cimbaljević je rekao da je zločin počinio jer ga je Dragan Đurić s još dvojicom nepoznatih muškaraca seksualno zlostavljao i pretio mu ubistvom.
Beograd – Na graničnom prelazu Strezimirovci, na granici s Bugarskom, carinici su preksinoć u saradnji s pograničnom policijom i pripadnicima UBPOK otkrili 10 kilograma heroina u autobusu novopazarske registracije, saopštila je juče Uprava carina. Detaljnom kontrolom autobusa na ulazu u zemlju, u limenim kantama od pet i 10 kilograma u kojima je bila biljna mast carinici su pronašli 20 paketa od po pola kilograma praškaste materije braon boje za koju se osnovano sumnja da je heroin, kaže se u saopštenju. Tržišna vrednost zaplenjenog heroina procenjuje se na milion evra, dodaje Uprava carina.
Zrenjanin – Zrenjaninska policija privela je istražnom sudiji Stevicu Š. iz Radojeva i Draganu B. iz Novog Bečeja zbog sumnje da su odgovorni za trgovinu ljudima, saopštila je juče policija. U saopštenju se navodi da su uhapšeni prinudili dve maloletne devojke da rade u kafani bez nadoknade, a zatim su ih održavali u zabludi, zloupotrebili njihovo poverenje, pribavljali korist za sebe, vrbovali, prevozili, prodavali i posredovali u prodaji „u cilju dalje eksploatacije njihovog rada i uspostavljanja ropskog, ili njemu sličnog odnosa“.
Peking – Najmanje 25 ljudi je poginulo, a 33 povređeno u eksploziji u karaoke baru na severoistoku Kine, javila je juče agencija Sinhua. Policija je preksinoć našla 25 tela u ruševinama bara u provinciji Liaoning, navela je agencija i dodala da je četvoro povređenih u teškom stanju. Policija za sada ne zna uzrok eksplozije.
Karaoke barovi su veoma popularni u Kini, naročito među mladima. Neki od tih barova su i javne kuće. Šef provincije i član Komunističke partije Li Kekiang naredio je stroge kazne za odgovorne za eksploziju, prenela je Sinhua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari