Osam dana nakon nesreće na moru u blizini Morinja, ronioci su prekjuče na 29 metara dubine pronašli telo Novosađanina Dragoljuba Milića. Nesreća se dogodila 25. juna, oko 18.30 časova, kada je Dragoljuba i njegovog sina Srđana (11), koji su bili u dva gumena čamca na naduvavanje, na 500 metara od obale udarila jahta u vlasništvu Hipo Alpe Adrija banke iz Klagenfurta, kojom je upravljao Ivan Žegura iz Tivta.

Osam dana nakon nesreće na moru u blizini Morinja, ronioci su prekjuče na 29 metara dubine pronašli telo Novosađanina Dragoljuba Milića. Nesreća se dogodila 25. juna, oko 18.30 časova, kada je Dragoljuba i njegovog sina Srđana (11), koji su bili u dva gumena čamca na naduvavanje, na 500 metara od obale udarila jahta u vlasništvu Hipo Alpe Adrija banke iz Klagenfurta, kojom je upravljao Ivan Žegura iz Tivta. Jahta kojom je Žegura vozio jedanaest ruskih turista u restoran Ćatovića mlini kretala se iz pravca moreuza Verige prema Morinju. Teško povređenog dečaka Žegura je odmah jahtom odvezao u risansku bolnicu, odakle je sledećeg dana privatnim avionom koji je angažovao Žegura odveden u Beograd na jednu kliniku, gde je nastavio lečenje. Žegura se nalazi u pritvoru.
Beograd – Beogradska policija saopštila je juče da je privela Mišu M, kao i da traga za Dimitrom G, državljanima Bugarske, zbog sumnje da su u Beogradu i Nišu, izvršili više krivičnih dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica. Osumnjičeni su se dogovorili da u Beogradu na bankomatima podižu novac uz pomoć falsifikovanih platnih kartica. Oni su prošlog meseca doputovali automobilom BMV“bugarskih registarskih oznaka u Beograd i odseli u hotelu Balkan. Njih dvojica su falsifikovanim karticama u bankomatima više banaka u centru grada podizali novac, a posle izvršenih očitavanja magnetnih zapisa na pronađenim platnim karticama utvrđeno je da su uneti podaci sa brojevima kartica norveških, švedskih, britanskih, francuskih i nemačkih banaka. U saopštenju se kaže da su Miša M. i Dimitar G. oštetili banke za oko milion dinara.
Kuršumlija – U Kuršumliji je došlo do sudaru šinobusa sa putničkim vozilom na pružnom prelazu, u kome je teške telesne povrede zadobio Vukoje M. (55). U kuršumlijskom naselju Kastrat prekjuče je oko 11 sati šinobus iz Kosaničke Race udario u automobil pančevačke registracije, zato što se vozač Vukoje M. iz Prištine nije zaustavio ispred pružnog prelaza. Vukoje M. je zbog teških povreda prebačen u nišku bolnicu, a materijalna šteta u ovom udesu pocenjuje se na oko 300.000 dinara.
Bijelo polje – Ronioci iz Nikšića su iz Lima u Bijelom Polju izvukli telo osamnaestogodišnjeg Elvisa Alilovića iz bjelopoljskog sela Trumbarine, koji se utopio prekjuče oko 14 časova. Trojica ronilaca Darko Vulević, Željko Vukićević i Dalibor Todorović, nakon dvadesetominutnog ronjenja po virovima i brzacima Lima, gde na nekim mestima dubina dostiže i desetak metara, pronašli su telo nesrećnog mladića. Todorović je ispričao da je mladić nađen na dubini od oko pet metara, nedaleko od mesta gde se utopio.
Peking – Jedan Kinez izujedao je na smrt ljutitog psa koji je napao njegovo voljeno štene. Probuđen kevtanjem psića, seljak po imenu Geng, prvo je pokušao da većeg psa otera gađajući ga lubenicama, pišu lokalne novine Jandžao kozmopoliten njuz iz provincije Hebei. Kako napadača nije uspeo da otera lubenicama, Geng se bacio na psa i ujedao psa za vrat, sve dok ga nije savladao. „Borili su se na tlu desetak minuta“, navodi list i dodaje da je Geng zadobio duboke ogrebotine po rukama i da je prebačen u bolnicu. Štene je preživelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari