Nepoznate osobe ukrale su u noći između ponedeljka i utorka iz prostorija Instituta za bakar u Boru 200 kilograma bakra, ali nisu odnele platinu, zlato, srebro, rodijum i selen, čija je vrednost daleko veća od robe koju su odneli. Direktor Instituta za bakar u Boru Vlastimir Trujić rekao je juče novinarima da su lopovi tokom noći razvalili prozore, ušli u prostoriju u kojoj je bilo još 600 kilograma bakra, ali nisu mogli da ponesu ceo teret.

Nepoznate osobe ukrale su u noći između ponedeljka i utorka iz prostorija Instituta za bakar u Boru 200 kilograma bakra, ali nisu odnele platinu, zlato, srebro, rodijum i selen, čija je vrednost daleko veća od robe koju su odneli. Direktor Instituta za bakar u Boru Vlastimir Trujić rekao je juče novinarima da su lopovi tokom noći razvalili prozore, ušli u prostoriju u kojoj je bilo još 600 kilograma bakra, ali nisu mogli da ponesu ceo teret. Trujić je rekao da su lopovi nedavno iz Instituta ukrali 100 kilograma bakra namenjenog ispitivanju u tamošnjim laboratorijama i da je zbog toga naređeno postavljanje video nadzora.
Loznica-Šabac – Momčilo G. (24) iz Loznice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prilikom pregleda policija je kod Momčila pronašla jednu kesu bele praškaste materije, mase 20 grama, za koju se osnovano sumnja da je kokain, i jedan paket od 12 grama za čiji se sadržaj osnovano sumnja da je marihuana.
Bijelo Polje – Viši sud u Bijelom Polju osudio je juče Aleksandra Pavličića i Đorđija Krvopića iz Zrenjanina na po šest meseci zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga. Pavličić (34) i Krvopić (33) su, po optužnici, 2. maja ove godine iz Srbije u Crnu Goru, preko graničnog prelaza Dračenovac kod Rožaja, uneli marihuanu, a budvanska policija je 14. maja u Pavličićevom novčaniku i automobilu pronašla i oduzela 2,33 grama marihuane. Pavličić i Krvopić su, kako je obrazloženo u presudi, priznali da su drogu uneli za svoje potrebe „jer nisu znali da je ta radnja zabranjena i kažnjiva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari