Mićo B. (53) iz Žarkovca kod Sombora uhapšen je zbog sumnje da je juče ujutro u Sremskim Karlovcima ubio Nadu B. (64) iz Novog Sada. Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, ubica je nesrećnu ženu presreo juče oko 6.45 i posle kraće rasprave oko ranijeg duga ispalio u nju dva hica iz pištolja.

Mićo B. (53) iz Žarkovca kod Sombora uhapšen je zbog sumnje da je juče ujutro u Sremskim Karlovcima ubio Nadu B. (64) iz Novog Sada. Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, ubica je nesrećnu ženu presreo juče oko 6.45 i posle kraće rasprave oko ranijeg duga ispalio u nju dva hica iz pištolja. On se potom udaljio s mesta ubistva, ali se kasnije ipak sam prijavio policiji. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sproveden na saslušanje kod istražnog sudije.
Šabac – Prilikom zamene drvenih betonskim električnim stubovima juče je u šabačkom prigradskom naselju Majur poginuo Danijel Sotonica (19). Iako je niskonaponska mreža bila isključena, verovatno je prilikom zamene stubova došlo do dodira sa dalekovodom, tako da je nesrećni mladić, uprkos nastojanjima lekara u šabačkoj bolnici, preminuo od posledica udara visokog napona. Podizvođač radova na zameni električnih stubova, gde je nesrećni mladić bio angažovan, jeste firma „Šipurske livade Savić elektro“, a istražni sudija Okružnog suda u Šapcu Saša Knežević naložio je obdukciju.
Bečej – Karolj Č. (65) iz Bečeja teže je povređen u požaru koji je juče pre podne izbio u njegovoj štali u ulici Adi Endrea 29 u Bečeju. U požaru je izgorelo 300 bala slame, koza i dva jareta, a vlasnik je povređen prilikom pokušaja spasavanja imovine. U toku je istraga na utvrđivanju uzroka požara.
Kragujevac – Artiljerijska granata i ručna bomba koje su pronađene tokom građevinskih radova u naseljima Uglješnica i Vašarište uništene su juče, saopštio je Štab civilne zaštite u Kragujevcu. Granatu i bombu, koje su građevinski radnici u Avalskoj i u ulici Vojvode Putnika u Kragujevcu pronašli proteklog vikenda, uništile su stručne ekipe Ministarstva odbrane, navodi se u saopštenju. U saopštenju Odeljenja za odbranu grada bilo je najavljeno da će juče u kamenolomu u Gornjim Komaricama biti uništene četiri ručne bombe pronađene u Aranđelovcu i Kragujevcu i artiljerijske granate pronađene u kragujevačkom naselju Uglješnica. Za proteklih godinu dana u Kragujevcu i okolini pronađeno je više od 30 neeksplodiranih granata zaostalih iz Drugog svetskog rata. Najviše granata pronađeno je prilikom kopanja temelja za stambene zgrade u naselju Aerodrom, ali su artiljerijski projektili pronađeni i u okolnim selima, na čijim teritorijama su vođene borbe za oslobođenje Kragujevca u jesen 1944.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari