Carinici su prekjuče na graničnom prelazu Preševo, na izlasku iz Srbije, pretresom automobila sa danskim registarskim tablicama otkrili zlatni nakit vredan 12.000 evra. Kako se ističe u jučerašnjem saopštenju Uprave carina, oko 800 grama zlata je, posle pretresa, otkriveno u neseseru M.

Carinici su prekjuče na graničnom prelazu Preševo, na izlasku iz Srbije, pretresom automobila sa danskim registarskim tablicama otkrili zlatni nakit vredan 12.000 evra. Kako se ističe u jučerašnjem saopštenju Uprave carina, oko 800 grama zlata je, posle pretresa, otkriveno u neseseru M.B. koja je državljanin Republike Srbije. Zlato je oduzeto do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv navedene putnice, ističe se u saopštenju.
Beograd – Carinici su juče na putu Tutin-Ribariće oduzeli 3,9 tona šećera brazilskog porekla, za koji nije postojala prateća dokumentacija, saopštila je Uprava carina. Vrednost privremeno zadržanog šećera koji je bio pakovan u 78 vreća od po 50 kilograma je, kako se ističe, 312.000 dinara, dok je zaplenjen kombi novopazarske registracije, u kojem se roba nalazila, vredan 400.000 dinara. Protiv A. A. iz Tutina, vlasnika robe i vozila, pokrenut je prekršajni postupak, ističe se u saopštenju.
Pnom Pen – U Kambodži je juče nestao avion koji je prevozio 13 Južnokorejaca i tri Čeha, kao i četiri člana posade, rekao je direktor aerodroma.
– Ne znamo šta je sa izgubljenom letelicom, a vlasti su poslale helikopter i spasilački tim – izjavio je agenciji Rojters Bun Rata, direktor međunarodnog aerodroma u Sijem Ripu, i dodao da je avion AN-24 nestao sa radara rano ujutro.
Jedan neimenovani predstavnik aerodroma izjavio je da se avion srušio u planinama, nedaleko od grada Kampot.
Sokobanja – Dve osobe maskirane fantomkama, opljačkale su benzinsku pumpu „Sokopetrol“ nedaleko od sela Resnik kod Sokobanje i ukrali oko 22.000 dinara pazara, saopštila je juče lokalna policija. Kako je policiji rekao radnik koji je u vreme pljačke bio na pumpi Srbobran Jović, razbojnici su iznenada upali u službene prostorije naoružani nožem i bejzbol palicom. Pljačkaši su Jovića primorali da im preda novac, a zatim vezali selotejp trakom i pobegli.
Vrdnik – Nikola K. (18) iz Vrdnika pritvoren je pod optužbom da je počinio razbojništvo. On je, prema navodima policije, u petak u podne ušao u menjačnicu „As“ u Vrdniku i od radnice, uz pretnju pištoljem, uzeo oko 660.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari