Večeras u 19 sati u Galeriji Most u Zavodu za kulturu Vojvodine otvara se četvrti po redu festival ukrajinske kulture „Kalina“ i trajaće nedelju dana. U okviru Festivala održavaju se dve izložbe, književno veče, okrugli sto, takmičenje pevača-amatera, koncerti ukrajinskih ansambala iz Srbije, gostujućih ansambala iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gostovanje najčuvenijeg ukrajinskog folklornog ansambla „Grigorij Verjovka“ iz Kijeva.

Večeras u 19 sati u Galeriji Most u Zavodu za kulturu Vojvodine otvara se četvrti po redu festival ukrajinske kulture „Kalina“ i trajaće nedelju dana. U okviru Festivala održavaju se dve izložbe, književno veče, okrugli sto, takmičenje pevača-amatera, koncerti ukrajinskih ansambala iz Srbije, gostujućih ansambala iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gostovanje najčuvenijeg ukrajinskog folklornog ansambla „Grigorij Verjovka“ iz Kijeva. Generalni pokrovitelj Festivala je Izvršno veće AP Vojvodine, a sponzori su Ministarstvo kulture i turizma Ukrajine, Grad Novi Sad i Ministarstvo kulture Srbije.
Novi Sad – Otvoreni bazeni SC „Sajmište“ radnim danom rade od 10 do 18.30, a vikendom od 9 do 19 sati. I ove sezone organizovaće se „Leto na bazenu“ za najmlađe. Programi počinju svakog dana od 16 sati na glavnoj bini gde će se održavati i takmičenja u snalažljivosti i brzini. Tokom ove sedmice će se posetocima predstaviti butik dečje odeće „Fortuna“ modnom revijom za najmlađe, a modele će nositi mali manekeni agencije „Biznis model“. Nakon revije će biti održano takmičenje „Sladoledijada“. Svi zainteresovani treba da se prijave do 15 sati bazenskom dobošaru. Sponzor ovog takmičenja je „Frikom“ koji je obezbedio i sladolede za takmičenje i vredne nagrade za najbolje takmičare.
Kikinda – U prva četiri meseca ove godine preduzeća sa područja Regionalne privredne komore Kikinda izvezla su robu za 73 miliona evra, navodi se u saopštenju Komore. Najviše je zarađeno prodajom metanola i sirćetne kiseline, 26, 5 miliona evra. Izvoz privrednika sa područja opštine Kikinda iznosio je više od 65 odsto, a od izvoza firmi u severnom Banatu i Potisju zarađeno je oko 48 miliona evra. Prema podacima Komore, na drugom mestu su privrednici Senćani sa 18 odsto, dok su Kanjižani na trećem mestu sa 7, 5 odsto.
Kikinda – Susret motociklista „Moto mamut“ koji je održan juče u Kikindi, obeležila je trka ubrzanja, na kojoj su neki od učesnika dostigli brzinu od 300 kilometara na čas. Predsednik kluba „Moto mamut“ Zoran Sredojev rekao je agenciji Beta da je trka bila rizična zbog neodgovarajućeg puta i dodao da je učestvovalo između 500 i 600 motociklista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari