Pacijent psihijatrijskog odeljenja opšte bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju M. N. (75) poginuo je i ubio još jednog pacijenta kada je u bolničkoj sobi aktivirao ručnu bombu, saopštila je juče policija. Jedan od čuvara bolnice rekao je da se eksplozija desila preksinoć oko 22.30.

Pacijent psihijatrijskog odeljenja opšte bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju M. N. (75) poginuo je i ubio još jednog pacijenta kada je u bolničkoj sobi aktivirao ručnu bombu, saopštila je juče policija. Jedan od čuvara bolnice rekao je da se eksplozija desila preksinoć oko 22.30. M. N. je poginuo na licu mesta, dok je drugi pacijent kasnije podlegao povredama. Pacijent koji je aktivirao bombu bio je nepokretan, pa se postavlja pitanje kako je bomba dospela u bolesničku sobu. Pacijent koji je preminuo od povreda zadobijenih u eksploziji jeste S.T., rođen 1929. U eksploziji su ranjena dva pacijenta. Prema rečima osoblja bolnice pacijent je primljen jer je pokušao samoubistvo.
Beograd – Policija je podnela krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti protiv 19-godišnjaka koji je 15. maja izazvao požar u krugu Centralnog zatvora u Beogradu. U saopštenju policije navodi se da je Lazar V. iz Beograda osumnjičen da je 15. maja na tribinama stadiona FK „Sinđelić“, u blizini Okružnog zatvora, „zipo“ upaljačem palio „mace“ koje su padale s obližnjih topola. Odatle se plamen proširio na krov montažnih garaža u krugu Okružnog zatvora, kao i na parkirana vozila. U požaru je izgorelo šest vozila i tridesetak garažnih boksova. Povređenih lica nije bilo, navela je policija.
Niš – Policija je juče saopštila da je u reci Nišavi pronađen leš nepoznate muške osobe. Leš je pronađen kod mosta u Proleterskoj ulici, a policija procenjuje da je reč o muškarcu starosti oko 70 godina.
Beograd – Carinici iz Subotice su u cisternama jednog kamiona na graničnom prelazu Horgoš pronašli četiri specijalna terenska vozila „londin“ i četiri aluminijumske felne za automobil marke BMW. Kako se navodi u saopštenju Uprave carina prekršaj se procenjuje na 195.680 dinara. Protiv vlasnika robe K.D. iz Paraćina pokrenut je prekršajni postupak, a roba je privremeno zadržana.
Kruševac – Maloletni S.S., učenik šestog razreda Osnovne škole „Nada Popović“ u Kruševcu, zadobio je opekotine srednjeg intenziteta po rukama i stomaku kada je, po završetku predavanja, u igri s drugovima pokušao da napravi baklju. Kako je za agenciju Beta izjavio direktor te škole Dragomir Aleksić, incident se dogodio izvan školskog dvorišta, juče nešto posle 12 sati. „Do opekotina je došlo kada su pokušali da na baklju dospu neku zapaljivu tečnost“ objasnio je Aleksić. On je dodao da je policijska ekipa koja se nalazila u neposrednoj blizini tog mesta odmah intervenisala, te da su veoma brzo stigla i kola hitne pomoći. Portparol kruševačkog Zdravstvenog centra Zoran Gilić rekao je agenciji Beta da je dečak potpuno zbrinut, a da se opekotine mogu uspešno sanirati i da neće biti potrebno upućivanje u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari