Na lokalnom putu L-452, u Beočinu (od pravca Čota prema Beočinu), u petak posle podne oko 17.30, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen maloletni V.A. (1989), državljanin Kipra, učesnik biciklističke trke „Trofej sajamskih gradova 2“. Takmičar V. A. je, upravljajući biciklom, prešao na levu stranu kolovoza, na saobraćajnu traku namenjenu vozilima koja se kreću iz suprotnog smera i prednjim delom bicikla udario u prednji deo putničkog vozila kojim je upravljao Mirko T.

Na lokalnom putu L-452, u Beočinu (od pravca Čota prema Beočinu), u petak posle podne oko 17.30, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen maloletni V.A. (1989), državljanin Kipra, učesnik biciklističke trke „Trofej sajamskih gradova 2“. Takmičar V. A. je, upravljajući biciklom, prešao na levu stranu kolovoza, na saobraćajnu traku namenjenu vozilima koja se kreću iz suprotnog smera i prednjim delom bicikla udario u prednji deo putničkog vozila kojim je upravljao Mirko T. (1941) iz Novog Sada. Usled udara, V.A. je razbio prednje vetrobransko staklo i uleteo u unutrašnjost automobila i tom prilikom zadobio teške telesne povrede, u vidu preloma oba kolena i leve ramene kosti. Povređeni biciklista je hospitalizovan u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, ističe se u saopštenju Ministrarstva unutrašnjih poslova – policijske uprave u Novom Sadu.
Pirot – Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić potpisao je ugovore sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima je na javnom konkursu odobreno finansiranje projekata iz opštinskog budžeta. Na konkurs pirotske opštine javilo se 17 nevladinih organizacija, ali je odabrano šest projekata za čiju realizaciju će biti izdvojeno milion dinara.Sredstvima iz budžeta opštine finansiraće se projekti Crvenog krsta, Udruženja građana Grlica, Udruženja prosvetnih radnika Logos, Kola srpskih sestara, Karate kluba Proleter i Organizacije potrošača Pirot.
Kragujevac – Glavni kragujevački agronom Snežana Živanović – Katić najavila je da će svaki od 160 šumadijskih poljorivrednika koji se bavi preradom povrtarskih kultura moći da računa na kredit u iznosu od 600.000 do milion dinara. Namera grada je da postakne razvoj prerađivačke delatnosti u poljoprivredi u šumadijskom ataru, jer se samo pet odsto domaćinstava, u 64 sela sa teritorije Kragujevca, bavi preradom osnovnih sirovina. Krediti za razvoj prerađivačke delatnosti u poljoprivredi biće beskamatni, uz grejs period od 15 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari