U samoubilačkom napadu nedaleko od baze međunarodnih snaga u Kandaharu poginula su četiri Avganistanca koji su radili za privatnu američku firmu za obezbeđenje. Bombaši-samoubice aktivirali su eksploziv postavljen na motociklu, a meta napada bilo je vozilo američke Kompanije za zaštitu i istragu, nekoliko stotina metara od vazduhoplovne baze međunarodnih snaga.

U samoubilačkom napadu nedaleko od baze međunarodnih snaga u Kandaharu poginula su četiri Avganistanca koji su radili za privatnu američku firmu za obezbeđenje. Bombaši-samoubice aktivirali su eksploziv postavljen na motociklu, a meta napada bilo je vozilo američke Kompanije za zaštitu i istragu, nekoliko stotina metara od vazduhoplovne baze međunarodnih snaga. Pripadnik policije distrikta Spin Boldak, Mohamed Asif Han, rekao je da su bombaši izveli napad na glavnoj saobraćajnici u toj oblasti, gde su radnici američke firme obezbeđivali obližnja gradilišta.
London – Dva helikoptera koja su se juče ujutro sudarila severno od Bagdada pripadala su britanskim vojnim snagama, saopštilo je ministarstvo odbrane Velike Britanije. „Mogu da potvrdim da su dva helikoptera, koji su se jutros sudarili severno od Bagdada, zapravo bili britanski helikopteri“, rekao je britanski ministar odbrane Des Braun. On je dodao da su u incidentu poginula dva britanska vojnika, a jedan je teško povređen. Agencije su prethodno izvestile da su se dva američka helikoptera sudarila 20 kilometara severno od Bagdada, kao i da su tom prilikom poginula dva, a povređeno pet američkih vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari