Nikola Sarkozi, kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj, podneo je ostavku na mesto ministra policije kako bi se usredsredio na kampanju. Sarkozija, koji je kandidat vladajuće konzervativne partije, na ministarskom mestu zamenio je Fransoa Baroen, ranije ministar za prekomorske teritorije, saopštila je kancelarija predsednika Žaka Širaka.

Nikola Sarkozi, kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj, podneo je ostavku na mesto ministra policije kako bi se usredsredio na kampanju. Sarkozija, koji je kandidat vladajuće konzervativne partije, na ministarskom mestu zamenio je Fransoa Baroen, ranije ministar za prekomorske teritorije, saopštila je kancelarija predsednika Žaka Širaka. Istovremeno, raniji ministar za porodicu Filip Ba postao je ministar zdravlja, pošto je dosadašnji ministar Ksavijer Bertran podneo ostavku kako bi se fokusirao na posao portparola u Sarkozijevoj kampanji.
Berlin – Oko 20 kilometara toka reke Rajne zatvoreno je juče za plovidbu, dok vlasti u Kelnu pokušavaju da pronađu nekoliko metalnih kontejnera koji su pali s jednog broda tokom vikenda. S nemačkog broda „Ekscelsior“ u nedelju popodne pao je u reku 31 kontejner: nekoliko onda kada se brod iznenada nagnuo, a ostali kada je kapetan naglo zaokrenuo brodom da bi se vratio po tovar.
Većina kontejnera, 25, već je izvađena iz vode, a policija još traga za ostalih šest koji su potonuli i mogli bi da predstavljaju opasnost za druge brodove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari