Svih 11 članova posade koji se u subotu srušio severno od prestonice Somalije, Mogadiša, nakon što je pogođen raketom, poginulo je. Portparol somalijske vlade rekao je ranije da su „pobunjenici ispalili tri rakete u pravcu aviona, a jedna od njih ga je pogodila“. „Avion je pogodila raketa koju su ispalili pobunjenici.

Svih 11 članova posade koji se u subotu srušio severno od prestonice Somalije, Mogadiša, nakon što je pogođen raketom, poginulo je. Portparol somalijske vlade rekao je ranije da su „pobunjenici ispalili tri rakete u pravcu aviona, a jedna od njih ga je pogodila“. „Avion je pogodila raketa koju su ispalili pobunjenici. Osuđujemo taj čin nasilja koji je protiv mira i pomirenja u Somaliji“, rekao je portparol vlade Husein Mohamed Muhamud. Transportni avion se srušio posle poletanja sa aerodroma u Magadišu. Zvaničnik aerodroma u Mogadišu Abdiveli Said rekao je da je avion pripadao beloruskoj kompaniji, kao i da je prethodno u Mogadiš prevezao inženjere koji treba da poprave avion Afričke unije oštećen u sličnom napadu 9. marta.
Bubanešvar – Indija je juče uspešno obavila treće testiranje rakete Astra vazduh-vazduh u državi Oriša, rekli su zvaničnici ministarstva odbrane. Domet te supersonične rakete koja je prvi put testirana u maju 2003, je između 25 i 80 kilometara i može da ponese 15 kilograma konvencionalnog punjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari