Jedna osoba je poginula a osam je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u mestu Slijepač Most kod Bijelog Polja, potvrdio je agenciji Beta istražni sudija Vukomir Bošković. On je kazao da je dvoje teže povređenih putnika prevezeno u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, dok su ostali hospitalizovani u bolnici u Bijelom Polju.

Jedna osoba je poginula a osam je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u mestu Slijepač Most kod Bijelog Polja, potvrdio je agenciji Beta istražni sudija Vukomir Bošković. On je kazao da je dvoje teže povređenih putnika prevezeno u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, dok su ostali hospitalizovani u bolnici u Bijelom Polju. Nesreća se dogodila kada su se sudarili kamion sa prikolicom i autobus na oko 15 kilometara od Bijelog Polja.
Subotica – Subotička policija uhapsila je i pritvorila Dražena L. (29) iz Novog Žednika, zbog sumnje da je falsifikovao hartije od vrednosti, saopšteno je juče iz SUP Subotica. Kako se navodi u saopštenju, Dražen L. je osumnjičen da je menicom, koja je bila overena falsifikovanim pečatom preduzeća iz Niša, pokušao da prebaci više od 5,8 miliona dinara na račun preduzeća iz Subotice. Policijskom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni predao falsifikovane menice u još nekoliko banaka u Subotici. Osumnjičeni je posle saslušanja pritvoren.
Skoplje – Makedonska policija uhapsila je juče 35 pripadnika policije i carine koji su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj i primili mito. Oni su juče ujutro uhapšeni u akciji policije na četiri granična prelaza, uključujući prelaze Bogorodica i Medžitlija na makedonsko-grčkoj granici, Blace na granici sa Srbijom u delu prema Kosovu i Deve Bair na makedonsko-bugarskoj granici. Portparol makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Ivo Kotevski rekao je da je u akciji učestvovalo više od 400 policajaca i dodao da su u toku nova hapšenja. Kotevski je rekao da je jutrošnja akcija usledila nakon dvomesečne istrage i da MUP raspolaže dokaznim materijalom za osobe koje su uhapšene. MUP Makedonije saopštio je da će u ponedeljak na konferenciji za novinare izneti detalje akcije na makedonskim graničnim prelazima.
Beograd – Epidemiolog gradskog Zavoda za javno zdravlje Predrag Kon izjavio je juče da se epidemija gripa drastično smanjila među školskom populacijom u odnosu na prethodni period, a pokazuje tendenciju smanjenja i u drugim starosnim grupama. Kon je agenciji Beta rekao da je od ponedeljka do četvrtka u Beogradu zabeleženo oko 350 obolelih od gripa i oko 3.500 od respiratornih infekcija. Prema njegovim rečima, nepredvidivo je da li će doći do „novog talasa“ gripa, ali je pored virusa gripa izdvojen i adeno virus, registrovani slučajevi virusnog zapaljenja pluća, kao i nekoliko vrsta respiratornih infekcija. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je da je u zemlji u toku prethodne nedelje registrovan pad broja obolelih od gripa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari