Na inicijativu Dušana Milijančevića, učenika trećeg razreda Matematičke gimnazije, danas u Šapcu počinje letnja matematička škola koja će trajati do 16. avgusta. U prostorijama Šabačke gimnazije radiće se u dve smene, a predavači će biti učenici Matematičke gimnazije, osvajači medalja na najprestižnijim domaćim i stranim takmičenjima kao i profesori iz Šapca.

Na inicijativu Dušana Milijančevića, učenika trećeg razreda Matematičke gimnazije, danas u Šapcu počinje letnja matematička škola koja će trajati do 16. avgusta. U prostorijama Šabačke gimnazije radiće se u dve smene, a predavači će biti učenici Matematičke gimnazije, osvajači medalja na najprestižnijim domaćim i stranim takmičenjima kao i profesori iz Šapca. Na nedavno održanoj Matematičkoj olimpijadi u Madridu ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Škola se organizuje za učenike šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole kao i prvog razreda srednje škole. Pokrovitelj je Grad Šabac, a za sve učesnike škola je besplatna. Dušan Milijančević je na poslednje dve matematičke olimpijade osvajao je srebrnu medalju.
Kladovo- Kladovo je krajem prošle nedelje bilo domaćin tradicionalnog Etnofestivala istočne Srbije, koji je uprkos manjem broju izlagača ipak ispunio očekivanja organizatora, Turističke organizacije Kladovo i Centra za kulturu. Dva festivalska dana u Kladovu bila su prilika da svoje umeće pokažu KUD iz Novog Selišta, Kučeva, Krivelja, Negotina, Bukovča, kladovski „Polet“, duvački orkestar „Timočanin“ iz Knjaževca. Članovi beogradskog O.K. benda su, gostujući na Etnofestivalu u Kladovu, na poziv kladovskog Društva roditelja dece sa posebnim potrebama „Nada“, posetili hendikepiranu decu, poklonili CD, podelili autograme i obećali klima uređaj za prostoriju u kojoj se svakog dana okupljaju članovi „Nade“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari