Savet SVM osvojene poslaničke mandate na proteklim izborima dodelio je Laslu Vargi, Balintu Pastoru i Andrei Galgo-Ferenci. Savet je ovakvu odluku doneo na osnovu mišljenja građana na javnim tribinama, kao i na osnovu programskih ciljeva stranke koji podrazumevaju između ostalog ne samo stručne i kompetentne ljude na odgovornim mestima, već i pomlađivanje kadrova.

Savet SVM osvojene poslaničke mandate na proteklim izborima dodelio je Laslu Vargi, Balintu Pastoru i Andrei Galgo-Ferenci. Savet je ovakvu odluku doneo na osnovu mišljenja građana na javnim tribinama, kao i na osnovu programskih ciljeva stranke koji podrazumevaju između ostalog ne samo stručne i kompetentne ljude na odgovornim mestima, već i pomlađivanje kadrova. Laslo Varga je rođen 1976. godine, diplomirani je pravnik sa Palića i sekretar Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine. Balint Pastor je rođen 1979. godine, diplomirani pravnik iz Subotice, i predsednik je Izvršnog odbora Nacionalnog saveta. Andrea Galgo-Ferenci je rođena 1973. godine u Bečeju, diplomirani ekonomista i profesor Ekonomsko-trgovačke srednje škole u Bečeju.
– Zahvaljujući poverenju birača, SVM ponovo ima šansu da se bori u republičkom parlamentu za jačanje ekonomskog potencijala nacionalnih manjina i za stvaranje jednakih šansi za manjinske zajednice. Istovremeno se nadamo da će narodni poslanici naše stranke svojim prisustvom u parlamentu doprineti ubrzanju procesa evroatlantskih integracija Srbije, što je neophodni uslov za privredni razvoj i političku stabilnost naše zemlje“, navodi se u saopštenju SVM povodom ove odluke.
Beograd – Svetski savet Omladinske socijalističke internacionale (IUSY) je na svom godišnjem zasedanju u irskom gradu Kork, odlučio da primi Socijaldemokratsku omladinu (SDO), podmladak Socijaldemokratske unije, u punopravno članstvo ove najveće svetske omladinske političke organizacije.
Socijaldemokratska omladina u jučerašnjem saopštenju ističe da je odluka Svetskog saveta IUSY (International Union of Socialist Youth), organizacije koja okuplja 150 socijaldemokratskih i socijalističkih omladina iz stotinu zemalja širom sveta, nesporna nagrada dosadašnjoj borbi mladih SDU za slobodno, demokratsko, tolerantno i solidarno društvo kako u Srbiji tako i van njenih granica. „Za omladinu SDU ovo priznanje još više predstavlja podstrek u borbi da ove ideje i vrednosti postanu dominantne u našim životima u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju.
Beograd – Crveni krst Srbije sutra obeležava 131. godinu postojanja i rada, saopštila je ta organizacija. Srpsko društvo Crvenog krsta osnovano je 1876. godine u Beogradu na inicijativu doktora Vladana Đorđevića, a prvi predsednik je bio mitropolit Mihajlo Jovanović. Crveni krst Srbije koji deluje kao nacionalno društvo danas čine dve pokrajinske organizacije, pet gradskih i 177 lokalnih, sa ukupno oko 600 zaposlenih. Realizaciju 64 programa koliko Crveni krst Srbije sada ima, pomaže 60.000 volontera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari