Članice buduće vladajuće koalicije u Loznici postigle su dogovor da za gradonačelnika tog grada bude predložen dosadašnji predsednik opštine Vidoje Petrović iz G17 Plus. Predsednik opštinskog odbora SPS Jovan Todorović biće predložen za predsednika Skupštine, a čelnik lozničkih demokrata Petar Ekmeščić za zamenika gradonačelnika, objavili su lokalni mediji.

Članice buduće vladajuće koalicije u Loznici postigle su dogovor da za gradonačelnika tog grada bude predložen dosadašnji predsednik opštine Vidoje Petrović iz G17 Plus. Predsednik opštinskog odbora SPS Jovan Todorović biće predložen za predsednika Skupštine, a čelnik lozničkih demokrata Petar Ekmeščić za zamenika gradonačelnika, objavili su lokalni mediji. Todorović je rekao da u još 10 odsto slučajeva nije dogovorena raspodela funkcija u javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi, kao i da saglasnost nije postignuta oko pitanja uvođenja jednog ili tri pomoćnika gradonačelnika i sastava Gradskog veća. Konstitutivna sednica gradskog parlamenta biće održana 4. avgusta, a skupštinsku većinu sa 34 od 51 odbornika, čine G17 Plus, koalicije oko DS i SPS, DSS i GG „Pokret za Loznicu“.
Mali Zvornik – Na Drinskom jezeru kod Malog Zvornika u subotu je počela manifestacije „Somovijada 2008“, dvodnevno takmičenje u lovu na soma. Takmičenje je bacanjem udice u vodu ozvaničio novinar i publicista Vanja Bulić, promoter 11. po redu „Somovijade“ koja je ove godine okupila 88 ribolovaca iz Srbije i zemalja okruženja. Učesnici se nadmeću u lovu soma „varalicom“, „bućkom“, i dubinskim ribolovom. Ribolov se obavlja iz čamaca na stazi oko Drinskog jezera, dugačkoj šest kilometara. Novina ovogodišnje „Somovijade“ je lov na soma Zvonka obeleženog zlatnom pločicom, koji je danas ubačen u jezero. Som Zvonko će nakon ulova biti vraćen u jezero, a takmičar koji ga upeca će dobiti garantno pismo vredno 1.000 evra od organizatara manifestacije – Udruženja sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“ u Malom Zvorniku. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Mali Zvornik.
Pirot – Zadatak novog Saveta Pirotskog upravnog okruga je poboljšanje kvaliteta života građana, smanjene nezaposlenosti i privlačenje stranih investicija, saopšteno je novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare načelnika Pirotskog upravnog okruga Gorana Stamenovića i predsednika opština Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica Vladana Vasića, Veselina Veličkova, Aleksandra Živkovića i Slavoljuba Kostića, održanoj posle konstitutivne sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari