U dve srednje škole u Negotinu i Kladovu preko 200 slobodnih mesta za buduće srednjoškolce 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U negotinskoj Tehničkoj školi ima mesta za 120 učenika prvog razreda. Polovina je za dva odeljenja četvrtog stepena stručnosti, a polovina za trogodišnje smerove u dualnom obrazovanju. Srednja škola u Kladovu može da upiše 90 učenika za zanimanja četvrtog stepena stručnosti i jedno u trogodišnjem trajanju.

Svršeni osnovci iz negotinske, ali i drugih opština mogu da konkurišu za 120 mesta na dva četvorogodišnja i četiri trogodišnja smera i Tehničkoj školi Negotin.

Četiri godine traje školovanje za elektrotehničara informacionih tehnologija i mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje.

Godinu dana manje trajaće “put “ do diplome za ome koji će izabrati jedan od četiri trogodišnja smera koja su u sistemu dualnog obrazovanja.

Radi se o smerovima za električare, elektromontere mreže i postrojenja, bravarima-zavarivačima i mehaničaru motornih vozila.

Negotinska Tehnička škola je, za dualno obrazovanje učenika, sklopila ugovore sa prahovskim “Eliksirom”, HE “Đerdap 2” , “Elektrodistribucijom” Negotin i Autocentrom Jovanović.

U novoj školskoj godini u prvi razred Srednje škole u Kladovu može da bude upisano 120 učenika.

U gimnazijskom odeljenju opšteg tipa ima 30 mesta, koliko i u odeljenjima koja će školovati ekonomske tehničare i elektrotehničare računara.

Preostalih 30 slobodnih mesta je u odeljenju trećeg stepena stručnosti za zanimanje mehaničar grejne i rashladne tehnike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari