Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku zatražilo je proširenje istrage ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima u Tenji 1991. godine, saopštio je juče istražni sudija Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Rožac je rekao novinarima da je u sredu priveden pedesetogodišnji B.

Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku zatražilo je proširenje istrage ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima u Tenji 1991. godine, saopštio je juče istražni sudija Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Rožac je rekao novinarima da je u sredu priveden pedesetogodišnji B.S. iz Tenje, koji je osumnjičen da je učestvovao u tom zločinu, a da osječka policija sumnjiči još jednu osobu za isti zločin, koja navodno nije dostupna hrvatskom pravosuđu. On je rekao da su protiv još tri osobe, koje su takođe nedostupne hrvatskom pravosuđu, prošle nedelje podnete krivične prijave Županijskom državnom tužilaštvu.
Sarajevo – Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu protiv šefice Pedijatrijske klinike u Sarajevu Senke Mesihović-Dinarević, zbog smrti beba na toj klinici aprila ove godine. Tužilaštvo je donelo odluku o pokretanju istrage protiv doktorke Mesihović-Dinarević zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo protiv zdravlja ljudi, što je utvrđeno na osnovu do sada prikupljenih dokaza i nalaza obdukcija dve bebe.
Zagreb – Programsko veće HRT izabralo je juče Vanju Sutlića za novog glavnog direktora te nacionalne televizijske kuće. Sutlić je izabran tajnim glasanjem u drugom krugu između deset kandidata koji su se javili na konkurs. Vanja Sutlić je u proteklih mesec i po dana, nakon završetka mandata bivšeg direktora Mirka Galića, vodio HRT, pošto ga je Programsko veće 1. aprila imenovalo za vršioca dužnosti glavnog direktora. Ta odluka je doneta pošto na konkursu za prvog čoveka javne nacionalne radio-televizije, sprovedenog u martu, niko od kandidata nije dobio dovoljan broj glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari