U Evropi se obeležavaju Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

Ostavite komentar


  1. Dan pobede nad nacizmom ne fasizmom. Fasizam je i dalje opsteprisutan u Evropi i svetu. Od Rusije, Belorusije, Srbije, CG, Madjarske, BiH. Hocu da se napravi jasna razlika jer nije sve jedno.
    Nacisti se vode rasnom diskriminacijom, fasisti sveobuhvatno opresijom onih nad kojim vladaju i socijalisti klasnom diskriminacijom.

  2. U Evropi se 8. maj slavi kao dan pobede , jer je tada potpisana kapitulacija Nemacke. I to se desilo 8 Maja u 23:01 , kada je u Moskvi zbog vremenske razlike bio vec 9. Maj. Tako da i razliciti datumi pokazuju da je tada, kad je jedno ludilo pobedjemo , pocelo drugo.

  3. Cemu toliko slavlje kad od 1990. Pa sve do danas FAŠISTI vladaju svetom. Samo sto oni to ne slave, vec i dalje ubijaju. Bombarduju Irak, Jugoslaviju, Siriju…Drze u hronicnoj zavisti od droga 2-3 milijarde mladih i onih srednje dobi. Rasturaju zarazne epidemije i bolestine, od kojih je od pojave SARSA umrlo vise ljudi nego u Drugom svetskom ratu. Vakcinisu decu i trudnice u Indiji i Africi, stetnim i neispitanim vakcinama, koji zatim umiru umesto da steknu imunitet.
    Sve je isto kao i u razdoblju 1941-1945 samo njega, DR MENGELA nema. Ali zato su tu njegova deca šampioni zlocinacke izuzetnosti: GEJTC, BEZOS, MASK, ZAKERBEG, i slicni JEDNOJAJCANI “ES-ES“ BLIZANCI iz mengelove epruvete.
    Pa vi slavite i dalje, umesto da likvidirate zmiju-itrovnicu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.