U Gornjem Milanovcu jedna osoba obolela od korona virusa 1Foto: Simo Marić

Jedna osoba je obolela od korona virusa u Gornjem Milanovcu, a u kućnoj izolaciji je 18 lica koja su doputovala iz inostranstva, izjavio je danas predsednik te opštine Dejan Kovačević.

On je rekao novinarima da osoba kod koje je potvrđen korona virus radi u Čačku, a živi u Gornjem Milanovcu i da je u kućnoj izolaciji.

U kućnoj izolaciji nalazi se i 18 lica koja su doputovala iz inostranstva i oni će u izolaciji provesti narednih 14 dana.

Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu je u okviru lokalnih mera u vanrednom stanju ograničio rad ugostiteljskih objekata od 8 do 20 sati i redukovao javni saobraćaj.

Formirane su mobilne ekipe za dostavu hrane i lekova starijima od 65 godina kojima nema ko drugi da donosi neophodne stvari, ukinut je rad Mlečne pijace u potpunosti, dok će Zelena pijaca raditi uobičajeno.

Korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta dobijaće hranu na kućnu adresu.

Zatvoreni su Kulturni centar, Gradska biblioteka, Muzej, Sportski centar, teretane i igraonice.

Osnovan je kol-centar za informisanje građana i prijave simptoma korona virusa.

Štab je pozvao sve Gornjomilanovčane koji rade u Čačku da, ukoliko je to moguće, svoj posao obavljaju od kuće i ne putuju u taj grad „bez preke potrebe“.

U Čačku su do sada registrovana četiri obolela od korona virusa, a više od 300 lica je u kućnoj izolaciji zbog sumnje da imaju taj virus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari