Direktor Parking servisa Tomica Aleksić izjavio je na konferenciji za novinare da je prošlu godinu ovo najmlađe javno preduzeće završilo sa pozitivnim rezultatima, zahvaljujući i pomoći opštine.

– Ove godine će ta pomoć iz budžeta izostati, pa ćemo morati sami da se finansiramo, a cilj nam je da i ova godina bude uspešna – rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je već dva meseca angažovan pauk za odnošenje nepropisno parkiranih vozila, te da se polako uvodi red u parkiranje u gradu.

– Pored uređenja depoa za vozila koja sa ulica ukloni pauk, nabavili smo i specijalnu mašinu za obeležavanje ulica i jedno vozilo koje nam je neophodno. Ovom mašinom koja košta milion dinara, obeležavaćemo ne samo parking mesta već i svu horizontalnu signalizaciju u gradu. Ovaj posao smo dobili na tenderu koji je raspisao Fond za građevinsko zemljište – kaže Aleksić, dodajući da će to biti novi izazov za zaposlene u Parking servisu.

On dodaje da u ovom javnom preduzeću trenutno tri vojnika civilno služe svoj vojni rok i da će biti još vojnika koji će civilno služiti svoj rok u Parking servisu. – Očekujemo i da opština finansira dva volontera pripravnika – diplomiranog pravnika i ekonomistu. U ovom trenutku nismo u mogućnosti da primamo radnike – rekao je Aleksić.

On je ukazao i na problem doplatnih karata, rekavši da će biti prinuđeni da sve one koji ne izmire obaveze tužiti.

– Pozivamo sve dužnike da izmire svoje obaveze jer su sudski troškovi veliki i koštaće ih mnogo više nego 800 dinara koliko sada košta doplatna karta – rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari