Početak grejne sezone u Pančevu nije obeležen samo kvarovima na instalacijama, kojih je ove godine bilo nešto više nego ranije, već i zloupotrebama pojedinih investitora koji vrše nadziđivanje zgrada. Jedan od takvih primera je i slučaj stanara u Štrosmajerovoj 6 u centru Pančeva, koji su do nadziđivanja zgrade 2000.

Početak grejne sezone u Pančevu nije obeležen samo kvarovima na instalacijama, kojih je ove godine bilo nešto više nego ranije, već i zloupotrebama pojedinih investitora koji vrše nadziđivanje zgrada. Jedan od takvih primera je i slučaj stanara u Štrosmajerovoj 6 u centru Pančeva, koji su do nadziđivanja zgrade 2000. godine uredno imali grejanje, a od početka ove grejne sezone ne. Utvrđeno je da izvođač radova nikada vlasništvo nad podstanicom nije preneo na pančevačko JKP Grejanje, dugovi za utrošenu struju su rasli i tek kada je izvođač platio dug stanari ove zgrade mogu očekivati uredno grejanje ove zime.
– Tek kada su prvih hladnih dana, po početku grejne sezone, radijatori u stanovima u Štrosmajerovoj 6 ostali ledeni, stanari su shvatili da im je na podstanici za grejanje isključena struja. Ispostavilo se da je podstanica isključena s napajanja strujom, jer izvođač nikada vlasništvo nad podstanicom preneo nije na JKP Grejanje, rekao je za Danas Stevan Maljković, rukovodilac proizvodnje u ovom komunalnom preduzeću.
Kada su u „Grejanju“ ustanovili u čemu je problem, pronašli su i nesavesnog izvođača koji je, da bi izbegao dodatne komplikacije, platio zaostali dug za struju i taksu za prebacivanje vlasništva na JKP Grejanje, o čemu je obavestio i Elektrovojvodinu i time je za nekoliko dana ovaj problem rešen.
Iako su nam i u Elektrovojvodini sve ovo potvrdili, uz obećanje da će podstanica ponovo biti priključena na mrežu, a građanima ponovo biti omogućeno da se uredno greju, otvaraju se mnoga pitanja o tome koliko je ovakvih i sličnih slučajeva nesavesnih izvođača u ovom gradu i da li ih neko i na koji način sankcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari