Fudbaleri Crvene zvezde počeli su noćas (4.00) nastup na prijateljskom turniru u Čikagu protiv poljske Legije, dok su u drugom meču snage odmerili francuski PSŽ i domaćin Čikago Fajer. Pobednici mečeva sastaće se u subotnjem finalu, dok će poraženi istog dana igrati za treće mesto.


Da će crveno-beli imati veliku podršku sa tribina i „preko bare“ videlo se od samog sletanja na aerodrom, ali i na poslednjem treningu uoči susreta koji je posmatralo nekoliko stotina Delija. Ako je podrška navijača iznenadila neke igrače, domaćini su na takvu podršku i računali s obzirom da su ugostili tri ekipe iz zemalja čija je dijaspora veoma brojna Čikagu.

– Ovde smo došli bez pritiska, da se nadigravamo, a ono navijači na sve strane. Nema sada „lako ćemo“, moraćemo da izginemo za ove ljude – izneo je svoje impresije Boban Bajković, rezervni golman Zvezde.

Da Delije „prate modu“ iz matične zemlje videlo se i po parolama na tribinama. Na treningu je u prvom planu bio transparent „Daleko od očiju, zauvek u srcu“ koji su doneli iseljenici iz Kraljeva. Deo folklora u Čikagu postale su i poruke „Kosovo je Srbija“, a zatražena je i „Pravda za Uroša“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari