Pedeset najboljih studenata iz inđijske opštine dobilo je vaučere na iznos od 150.000 dinara, koje im je uručio predsednik opštine Inđija Goran Ješići odbornik Skupštine opštine Sreten Jovanović.


– Naša odluka da investiramo u obrazovanje je trajna i mi nećemo od toga odustati veććemo povećati broj stipendija na sto što je mnogo više od svih sremskih opština zajedno. Mi nismo toliko puta bogatiji većverujemo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija koju jedna država i jedna lokalna zajednica može da napravi. Naš glavni cilj je da sa sedam odsto visokoobrazovanih koliko je bilo zastupljeno u populaciji opštine Inđija, dostignemo cifru od 20 odsto u narednih sedam do devet godina i na taj način dostignemo nivo koji je zastupljen u Evropskoj uniji, rekao je Ješiću obraćanju stipendistima.

Opština Inđija počela je sa podelom stipendija 2000. godine i ovo je jedanaesta generacija studenata koja prima opštinsku stipendiju. Inđija studentima daje najveće opštinske stipendije, a ona će se za školsku 2010/11 isplaćivati u 10 mesečnih rata u iznosu od 15.000 dinara. Ove godine prva generacija studenata krenuće na strukovne studije, odeljenje Fakulteta tehničkih nauka u Inđiji koje je ova ustanova akreditovala u saradnji sa opštinom Inđija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari