U Kanadi još jednom pobedila istina o genocidu u Srebrenici

Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada, za Danas

Ostavite komentar


  1. Teško će to ići je zlocin i Srebrenici jednostavno NIJE genocid ako se držimo logike i medj. prava. A i da nije gradjanski/medjuetnicki rat već spoljna agresija i sl – kao da mi drugi bas ništa nismo ni videli ni razumeli

  2. Edvard S Herman, Dejvid Piterson: Politika genocida – Predgovor Noama Comskog. Neka gospoda iz Kanade, a i neki nasi procitaju ovu knjigu.

  3. Zašto opravdavati zločin? Žašto ste stali na stranu masovnih ubica, umjesto da ih osudite i drustveno izolirate vi ih slavite. Za mene Bosnjaka nije Srbija Karadzic i Mladic, vec Giga Moravac, Tihi i Prle. Ne prljajte Srbiju štiteći ubice!!!!

    1. Nema u Srbiji čoveka koji ne osu]uje taj strašan zločin. Međutim, tu postoji dosta nepoznanica oko toga kako se zločin desio. Takođe, po definiciji se ne uklapa u genocid. U pravdu haškog suda malo ko ovde veruje, jer je dokazano jednostran sudkoji je sudio samo Srbima. Sa druge strane, dok se svi klanjaju srebreničkim žrtvama (što ne sporim da je potrebno), niko od Bošnjaka niti sveta nije posetio groblja 3500 postradalih civila, ubijenih na mučki način. Neki od njih su stradali na Božić.
      Tu postoje pitanja koja sam bošnjaci treba da istraže: zašto je Izetbegović tražio žrtvovanje 5000 ljudi, kako je Nase Orić znao i otišao iz Srebrenice pred bitku… Radi istine potrebno je potpuno istražiti šta se zaista tamo desilo. Zbog svih naroda tamo i pomirenja.

      1. Smrt Jugoslavie je dokumrntarni film koji je uradjen od BBCja pigledajte i obrazujte se. Ne mogu da vjerujem da u vrijeme interneta i dostupnih informacija imate toliko nepoznanica gdjo Ana. Sto se tice civila imate li spiskove i podatke pa da se to sudski obradi i pocinioci kazne. Ostale glupisti necu komentarisati procitajte ponovo sta ste napisali pa se upitajte da li vi vjerujete u svoje rijeci. Posdrav

  4. Mnogo realan čovek ovaj gospodin. Kao da Srbi i Hrvati iz BiH nisu tu rodjeni nego su došli iz susednih zemalja.Genocid nije bio, nego ratni zločin.Genocid je nešto drugo gosp.Ramiću.U BiH je bio gradjanski, medjunacionalni i verski rat.

    1. Verovatno ti je poznato, a to namerno prećutkuješ, da su vojne, policijske i paravojne snage RS po unapred pripremljenom planu, na početku rata 1992, godine, počinile velike zločine u desetak opština Istočne Bosne. Verovatno je Mladić i drugi visoki rukovodici RS ocenili su da nisu dovoljno zločinima smanjili broj Bošnjaka u BiH pa su se opet po planu odlučili da likvidiraju veliki broj muškaraca civila u Srebrenici 1995. godine! Ako je više vojnih komandanata osuđeno za genocid onda niko ne može reći da nije bio genocid u Srebrenici.

    2. Ja imam dosta Srba prijatelja koje poštujem kao i Bošnjake. Međutim problem je sa srpskim nacionalistima. Oni dobro znaju da je Srbija finansijama i masovnim naoružanjem Srba u BiH njima pomogla da bez ikakve kontrole čine zločine. Zna se da je u ovoj sada nezavisnoj državi ubijeno mnogo više civila Bošnjaka nego civila Srba. Znajući to pomenuti nacionalisti imaju osećaj krivice pa na svaki način hoće da ga se oslobode negirajući genocid i druge nasovne zločine.

      1. A ko je finansijama i masovnim naoruzanjem muslimana u BiH pomogao nekontrolisane zlocine ARBiH?
        Poslusajte ratnog gradonacelnika Srebrenice sta kaze o desavanjima u leto ’95.

  5. Mi Bosanci i Bosnjaci da se ne lazemo .Tacno znamo i vi i mi sta je dovelo do uzasnog zlocina u Srebrenici…U Kravicama su i mala djeca bile zrtve,sto naravno ne opravdava Srebrenicu…

  6. Kakvo nesuvislo zloupotrebljavanje genocida u Srebrenici u druge svrhe. Da je srece pa da su Srbi nacisto sa tim da u Srebrenici jeste bio genocid, kao sto je dokazano, I da su za to krivi taj, taj I taj, a onda da tuzi ovoga za pokusaj oznacavanja celog jednog naroda da je genocidan I da nema prava na drzavu. Da ga optizi za atak na najosnovnija ljudska prava, za atak na covecnost, pa da vidis posla. Ali jok, nase trule elite guraju narod ispred kako bi zastitile sebe od buducih nekih gnisnih stvari. Velicaju se zlocinci, negiraju zlocini, rediguje istorija, atakuje se na svest naroda…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.