U Kladovu 11, Negotinu 12 i u Majdanpeku pet novoinficiranih korona virusom 1 Foto: J. B. K.

Još 11 novozaraženih korona virusom evidentirano je u u kladovskoj opštini, prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo oporavilo se 14 bolesnika i aktivno zaražene su 164 osobe.

Od početka pandemije u ovoj podunavskoj opštini inficirano je 1.978 osoba, izlečeno je  1.736 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 78 pacijenata.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Negotinu u poslednja 24 časa, od 99 ukupno obrađenih testova, evidentirano 12 osoba pozitivnih na korona virus, među kojima je i dete  2004. godište.

Na kovid odeljenju bolnice u Negotinu hospitalizovan je jedan pacijent sa pozitivnim nalazom. Prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra, u protekla 24 časa u kovid amblanti obavljen  je 31 prvi i  deset kontrolnih pregleda, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledan je 31 pacijent.

U negotinskoj opštini je 96 aktivno zaraženih osoba,  a od početka pandemije registrovano je 2719 osoba pozitivnih na koronavirus.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek tokom jučerašnjeg dana testirane su 42 osobe i kod pet je potvrđeno prisustvo korona virusa, čime je broj aktivno pozitivnih uvećan na 32.

Među zaraženima je jedan zdravstveni radnik, a jedan bolesnik hospitalizovan je van Majdanpeka. U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaraženo 1.524 osoba, do sada se oporavilo 1.438 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminula su 53 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari