U Kladovu četiri nova slučaja korone, u Majdanpeku bez novoinficiranih 1Foto: J.B.K

Prisustvo korona virusom testiranjem je potvrđeno kod još četiri osobe u opštini Kladovo, navodi se u dnevnom izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

Oporavila su se dva pacijenta, pa su u ovoj opštini aktivno pozitivne 164 osobe od kojih je 40 hospitalizovano u tercijarnim ustanovama. Inače, od početka epidemije virusom je inficirano 1.269 Kladovljana, izlečene su 1064 osobe, a od posledica virusa preminuo je 41 pacijent.

Od deset testiranih osoba tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja u Majdanpeku, ni kod jedne nije potvrđeno prisustvo korona virusa. Obavljeno je devet kontrolnih i pet prvih pregleda i sa još devet oporavljenih pacijenta, na teritoriji majdanpečke opštine je aktivno zaraženih kovidom 67 lica.

Kako Danas saznaje od dr Dragana Fudulovića, direktora majdanpečkog Doma zdravlja, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama je hospitalizovano 14 bolesnika, a na kućnom lečenju je nakon otpusta šest pacijenata. U izolaciji je 117 osoba. Od početka epidemije korona virusom bilo je inficirano 746 osba, do sada je izlečeno 654, a od posledica virusa preminulo je 25 pacijenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari