U Kladovu i Majdanpeku po šest novoinficiranih korona virusom 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

Iako je registrovano šest novih slučajeva zaražavanja korona virusom, broj aktivno pozitivnih u opštini Kladovo je u padu, budući da se u poslednja 24 sata oporavilo 17 bolesnika i sada je 168 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Od početka epidemije, u kladovskoj opštini je inficirano 2.018 osoba, izlečeno je 1.772, a od posledica korona virusa preminulo je 78 pacijenata.

Dva dana zaredom u majdanpečkom Domu zdravlja evidentiraju se bolesnici kojima je dijagnostikovana pneumonija.

Prema podacima nadležnih, juče je kod četiri pacijenta konstatovana pneumonija, a dan ranije registrovana su tri pacijenta sa upalom pluća.

Tokom jučerašnjeg dana obavljena su tri prva i 32 kontrolna pregleda, testirano je 39 osoba i kod šest je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Od 48 aktivno zaraženih, tri pacijenta su hospitalizovana u kovid bolnici u Kruševcu. Dve trećine aktivno zaraženih nisu vakcinisani, a najviše zaraženih – 31 je starosti od 30 do 70 godina.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom su zaražene 1.542 osobe, do sada je izlečeno 1.440, a od posledica korona virusa preminula su 53 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari