U Kladovu i Majdanpeku se smanjuje broj obolelih 1Foto: JBK

U poređenju sa jučerašnjim danom u opštini Kladovo smanjen je broj aktivno pozitivnih lica, budući da je broj oporavljenih znatno veći od broja novoobolelih. 

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, a na osnovu rezultata testova pristiglih 7. decembra, korona virus potvrđen je kod još sedam osoba.

Od posledica infekcije preminula su dva pacijenta, a oporavilo se 58 lica, pa je broj aktivno pozitivnih smanjen na 280 osoba.

Među inficiranima je 25 zaposlenih u kladovskom Zdravstvenom centru od čega sedam lekara, dok je šestoro zaposlenih u samoizolaciji.

U ustanovama tercijarnog nivoa na lečenju je 29 pacijenta iz opštine Kladovo.

Inače, od početka epidemije u ovoj opštini je registrovano 817 zaraženih. Do sada se oporavilo 506 pacijenta, a od posledica infekcije preminulo 31 lice.

I u Majdanpeku se beleži pad aktivno zaraženih, jer je kao i u susednoj kladovskoj opštini broj novoinficiranih manji od izlečenih.

Tokom jučerašnjeg dana testirano je 49 lica i kod 18 je potvrđeno prisustvo virusa, izlečeno je 30 te je aktivno zaraženih 174.

Nešto je uvećan broj bolesnika čija je klinička slika zahtevala hospitalizaciju u tercijarnim ustanovama i sada je na
lečenju 18 pacijenata iz majdanpečke opštine, a među njima je i jedan lekar.

Korona virusom zaraženo je deset zdravstvenih radnika, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja u Majdanpeku Dragana Fudulovića.

U kovid ambulantama u Majdanpeku i Donjem Milanovcu obavljeno je 50 prvih i kontrolnih pregleda juče, a kod četiri pacijenta dijagnostikovana je pneumonija.

U trećem talasu je u majdanpečkoj opštini virusom zaraženo 337 lica. Do sada je izlečeno 157, a od posledica korona virusa preminulo je šest pacijenata.

Od početka epidemije 504 stanovnika majdanpečke opštine bilo je inficirano virusom. Izlečeno je 315, a preminulo 15 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari