U Kladovu još pet novoobolelih, jedan u Boru, u Majdanpeku ispod stotinu aktivno zaraženih 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

U kladovskoj opštini je pet pacijenata preminulo od posledica virusne infekcije, čime se broj preminulih od početka pandemije povećao na 89.

Prema izveštajuZdravstvenog centra Kladovo registrovano je deset novoinficiranih korona virusom, oporavilo se sedam obolelih i na teritoriji opštine je aktivno zaraženo 117 osoba.

Od početka epidemije inficirane su 2.374 osobe, a ozdravilo je 2.168 bolesnika.

Korona virus odeno je još jednu žrtvu u Boru, gde je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok” kod još 52 osobe potvrđeno prisustvo virusa. Oporavilo se 50 obolelih i na  teritoriji grada je aktivno zaražena 631 osoba, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

U odnosu na juče objavljene podatke, nešto je manji broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice gde je zbrinuto 65 bolesnika. Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama obavljena su 52 prva i 114 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 16 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini laboratorijski je potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze korona virusom i sada je aktivno pozitivno 88 osoba, pri čemu 59 njih nije primilo nijednu dozu vakcine.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek u kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike na lečenju 13 pacijenata iz majdanpečke opštine, a u izolaciji se nalazi 176 lica.

Juče je obavljeno 75 kontrolnih i pet prvih pregleda, kažu nadležni u majdanpečkom Domu zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari